Recepten om speelgoed te vullen

In dit artikel zullen we recepten verzamelen die gebruikt kunnen worden om speelgoed te vullen. Denk hierbij aan de Zogoflex Tux, Zogoflex Twiz, Zogoflex Toppl, Zogoflex Qwizl en nog veel meer! Bepaalde ingrediënten kunnen diarree of andere overgevoeligheden opwekken bij jouw hond. Indien je dit merkt kies je best voor een ander recept. In enkele recepten wordt ook gebruik gemaakt van de magnetron, verzeker jezelf dat dit kan met jouw speeltje! Laat speeltjes die zijn opgewarmd altijd afkoelen voordat je het aan de hond geeft.

Kaashapje

Een makkelijk recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Begin met een leeg, schoon voerspeeltje . Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul je speeltje helemaal met het mengsel en plaats het voerspeeltje vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd de kaassnippers smelten. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. Laat het voerspeeltje héél goed afkoelen(!) voordat je hem aan de hond geeft. Leg het eventueel even in de koelkast.

Mixed-grill

Neem wat gedroogde stukje pens, runderhart, long en verschillende soorten hondenbrokken. Meng daar hondenworst en geraspte kaas doorheen en doe dit in laagjes in je speeltje. Even 20-30 seconden in de magnetron zodat de kaas de boel aan elkaar plakt. Even goed laten afkoelen en smullen maar!

Kinderwens

Prak koekjes met een beetje pindakaas of smeerworst erdoorheen. Stop dan vers vlees of een stukje pens in je speeltje. Nog een klein beetje groente of fruit er in, en om het af te maken een klein beetje slagroom (let op slagroom kan diarree veroorzaken!).

Op zijn hollands!

Gekookte aardappel met boontjes, wortels en gekookte kip. Echt iets voor de ‘Hollandse’ honden!

Menu deluxe

Rijst met wortel , knoflook , bleekselderij , peterselie en natuurlijk een beetje gekookte kipfilet. Vervolgens laat je alle ingrediënten afkoelen. Is het afgekoeld, dan voeg je er geraspte kaas aan toe en stop je het speeltje een minuutje in de magnetron.

Beefie peanut

Lekker vullen met gedroogd rundvlees in stukjes, samen met natte rijst of pindakaas.

Laagjesplezier

Laagje hondenworst, laagje pindakaas, laagje hondenworst, laagje gewone kaas, laagje hondenworst, laagje banaan en ga zo door. Wees vooral creatief!

Eivoer

Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe het voerspeeltje helemaal vol met gewone hondenbrokken en laat het speeltje vollopen met het eimengsel. Beweeg het een beetje zodat het in alle hoekjes en gaten komt. Laat dan het overtollige mengsel er terug uit lopen. Vervolgens laat je in de magnetron in korte tijd het eimengsel stollen, niet onnodig te lang verwarmen!

Geplaatst in Blog.