Iris van Deur keuringen

(Sport)keuringen door Orthomanueel- en revalidatiedierenarts Iris van Deur

Update 2019: Vanwege de grote animo en de regelmatige aanwezigheid is het niet meer te doen om Iris via de website aan te kondigen. Via de evenementen op onze Facebookpagina wordt je op de hoogte gehouden en kan je rechtstreeks inschrijven.

Op zaterdag 10 maart 2018 zal Iris van Deur weer honden komen keuren en behandelen.

Inschrijven kan via deze link.

De (preventieve) keuring kan erg van belang zijn voor honden waar regelmatig mee gesport wordt of waar reeds een “probleem” aanwezig is.

Dat probleem kan variëren van gedragsmatige problemen tot en met medische problemen. 

Kosten zijn € 80,- per hond en deze kunnen afhankelijk van het aantal inschrijvingen nog iets dalen.

Het aantal keuringen is beperkt dus wacht niet te lang met inschrijven via deze link. Bij het inschrijven kan je jouw voorkeur voor een dagdeel aangeven, bij de planning houden we hier dan rekening mee. Zodra de dag vol is, maar minimaal 1 week voor de keuring, ontvang je het precieze uur waarop je verwacht wordt.

Je hond wordt volledig lichamelijk gekeurd (niet te vergelijken met de jaarlijkse controle bij de enting). En indien er een afwijking wordt gevonden zal dit waar mogelijk direct gecorrigeerd worden door Iris. Bij een correctie krijg je uiteraard ook nazorg mee naar huis. Bij een enkeling is een nacontrole nodig, voor de meeste honden volstaat echter een jaarlijks of halfjaarlijkse controle.

Iris komt halfjaarlijks bij ons de keuringen doen. We hebben de afgelopen jaren al diverse grote veranderingen gezien bij honden, ook honden waarbij in eerste instantie geen afwijkingen verwacht werden. Onder andere onverklaarbare onzindelijkheid werd opgelost, het vermijden van de slalom bij agility ging met sprongen vooruit, een hond die voorheen andere honden niet zo leuk vond speelt er nu mee en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Dit jaar zullen de keuringen plaats vinden op onze nieuwe locatie.

Geplaatst in Nieuws.