HOME / Agility basis

Agility Basis

De cursus Agility basis is geschikt voor honden vanaf 8 maanden in verband met lichamelijke belasting. U kan de cursus volgen na het afronden van de cursus Pré-Agility.

Agility, ook wel behendigheid genoemd, is een enorm leuke activiteit om samen met je hond te doen. Je hond kan zijn energie volop kwijt en ook jij bent lichamelijk actief bezig met je hond.

Het is aan te bevelen dat de hond reeds een goede band heeft met de baas en sociaal is naar andere honden. Agility is een sport voor u en uw hond, het is daarom aan te bevelen dat u ook in goede gezondheid verkeert. Indien dit niet zo is neemt u best even contact op voor de mogelijkheden.

Aangezien het belangrijk is dat je hond elk toestel goed kent en op allerlei manieren kan benaderen leren wij de toestellen apart aan voordat er een combinatie van toestellen genomen wordt. Hierdoor is de kans op hyperactief gedrag en blessures veel minder aanwezig.

We starten de cursus met een korte theoretische achtergrond zodat u alle aandacht bij uw hond kan houden bij de praktijklessen. Daarna komen alle toestellen apart aan bod, langzaamaan zullen we de moeilijkheidsgraad verhogen voor u en uw hond. Tevens leren wij u diverse oefeningen aan zodat u uw hond aan beide zijden kan laten lopen, vooruit kan sturen enzovoorts. Bij elke praktijkles zal u tevens een warming up en cooling down met uw hond doen net als diverse grondwerkoefeningen.

Deze cursus is inclusief:

  • E-learning met theoretische ondersteuning
  • 8u groepsbegeleiding
  • Toegang tot de Facebookgroep gedurende de cursus
  • Gratis telefonische en e-mailbegeleiding gedurende de cursus
  • Certificaat van deelname
  • 10% korting bij aankoop van producten

De Agility Basiscursus kost € 160,- incl 21% BTW.

Deze cursus kan je volgen na afronding van onze Pré-Agility cursus.