HOME / Zichttermijn en retourregels

Zichttermijn en retourregels

Wil je iets retourneren of omruilen? Dat kan natuurlijk. Ik vertel je hieronder graag de stappen die moet en mag nemen.

Stap 1: Controleer of je retourzending binnen 14 dagen na ontvangst valt

Stap 2: Controleer of je het product in originele staat terugstuurt. Dus dat betekend inclusief alle labels en/of verpakking van het product en vrij van haren en eventueel andere vervuiling.

Stap 3: Maak een retourlabel aan via onze retourservice of koop zelf een label bij een vervoerder. Ons adres is President Rooseveltststraat 29, 4587LA Kloosterzande. 

Stap 4: Indien je wenst om te ruilen kan je zelf een nieuwe bestelling plaatsen op onze website of het aangeven op het retourformulier, dit laatste duurt echter wel langer.

Stap 5: Zorg dat alles goed en veilig verpakt is, je bent zelf verantwoordelijk voor een veilige retourzending.

Stap 6: Geef het pakket af bij de vervoerder van jouw keuze en zorg dat je een bewijs van afgifte krijgt. Jij bent en blijft verantwoordelijk voor de retourzending tot deze bij ons ontvangen is.

Stap 7: Maximaal 5 werkdagen na ontvangst van de retourzending door ons zullen we de zending verwerken. Indien de retour goed is bevonden zal je het betaalde bedrag terug ontvangen of zullen we een eventuele omruiling verwerken.

 1. 14 dagen: Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een fysieke winkel doet, tenzij anders vermeld.
 2. Ontmoediging: Omdat retouren het milieu belasten en wij er alles aan doen om onze informatie zo duidelijk mogelijk te verstrekken inclusief snel contact via onze klantenservice willen we uiteraard een retourzending ontmoedigen. We begrijpen echter ook dat je soms iets in het echt moet zien om te kijken of het echt is wat je wil.
 3. Retourkosten: Je mag de retourzending terugsturen op de wijze die voor jou het makkelijkste is. Je kan en mag eventueel gebruik maken van onze retourservice waarbij je een vervoerder naar keuze kan kiezen. De eigen bijdrage is in dat geval zoals hieronder:

Regels

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

 • waarop het artikel in je bezit is:
 • bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop je het laatste artikel hebt ontvangen:
 • bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

 • De zending retour te sturen naar The Dog Company, President Rooseveltstraat 29, 4587LA Kloosterzande, Nederland
 • Eventueel het retourformulier in te vullen voor een goedkoper label
 • Na het aanmelden van je retourzending, heb je nog 14 dagen gelegenheid om het artikel daadwerkelijk te retourneren

Je kunt het artikel alleen terug sturen als:

 • het artikel compleet is
 • in de – voor zover redelijkerwijs mogelijk – originele staat en fabrieksverpakking. Inclusief labels en etiketten.
 • Het vrij is van hondenharen en/of andere vervuiling.
 • Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten speciaal voor jou zijn aangepast of besteld. Daaronder verstaan we o.a. op maat gemaakte producten, op verzoek bestelde producten. Of artikelen die een beperkte houdbaarheid hebben.

Bij elke levering ontvang je een pakbon. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht, is het voldoende om je retour bij ons aan te melden via het retourformulier. Indien je geen gebruik maakt van het formulier verzoeken we je de pakbon bij te sluiten.

The Dog Company kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele zoekgeraakte of beschadigde poststukken. Het is dus belangrijk dat u het verzendbewijs van PostNl bewaard. Je bent zelf verantwoordelijk hiervoor.

Wij zullen na ontvangst en controle van de geretourneerde artikelen het door u betaalde bedrag aan u terugbetalen. Indien u de volledige bestelling retour stuurt zullen wij ook de verzendkosten naar u terugbetalen, wij betalen echter nooit meer dan de standaard verzendmethode terug.

Indien u door een gedeeltelijke retourzending onder de gratis verzendingdrempel valt zullen wij verzendkosten voor de oorspronkelijke levering aanrekenen en dit verrekenen met het bedrag dat terugbetaald moet worden.

Terugbetalingen worden binnen 5 werkdagen na ontvangst van de retourzending verricht. U houdt best rekening met enkele verwerkingsdagen tussen de verschillende banken, zeker bij buitenlandse verrichtingen.

Indien u, ondanks zorgvuldige behandeling, toch een verkeerde bestelling ontvangen heeft, dient u dit de melden via het contactformulier. In dit geval zal The Dog Company in samenspraak met u een passende oplossing overeenkomen.