HOME / Zichttermijn en retourregels

Zichttermijn en retourregels

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

Omdat retouren het milieu belasten en wij er alles aan doen om onze informatie zo duidelijk mogelijk te verstrekken inclusief snel contact via onze klantenservice willen we uiteraard een retourzending ontmoedigen. We begrijpen echter ook dat je soms iets in het echt moet zien om te kijken of het echt is wat je wil. Daarom hebben we besloten om de kosten voor een retourzending te delen met jou.

Als je een retourzending hebt mag je deze terugsturen op de wijze die voor jou het gemakkelijkste is. In dat geval draag je zelf de volledige kosten hiervoor. Indien je graag de kosten wilt delen mag je dit aangeven via het retourformulier en dan maken we een retourlabel voor je aan waarbij verzocht zal worden om een deel van de kosten te voldoen. Je kan zelf kiezen welke vervoerder je wenst te gebruiken, je eigen bijdrage is daarvan afhankelijk.

Voor Nederland is de eigen bijdrage vanaf € 5,50.
Voor België is de eigen bijdrage vanaf € 6,95.

Regels

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

  • waarop het artikel in je bezit is:
  • bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop je het laatste artikel hebt ontvangen:
  • bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

Je kunt het artikel alleen terug sturen als:

  • het artikel compleet is
  • in de – voor zover redelijkerwijs mogelijk – originele staat en fabrieksverpakking. Inclusief labels en etiketten.
  • Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten speciaal voor jou zijn aangepast of besteld. Daaronder verstaan we o.a. op maat gemaakte producten, op verzoek bestelde producten. Of artikelen die een beperkte houdbaarheid hebben.

Bij elke levering ontvang je een pakbon. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht, is het voldoende om je retour bij ons aan te melden via het retourformulier. Indien je geen gebruik maakt van het formulier verzoeken we je de pakbon bij te sluiten.

The Dog Company kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele zoekgeraakte of beschadigde poststukken. Het is dus belangrijk dat u het verzendbewijs van PostNl bewaard. Je bent zelf verantwoordelijk hiervoor.

Wij zullen na ontvangst en controle van de geretourneerde artikelen het door u betaalde bedrag aan u terugbetalen. Indien u de volledige bestelling retour stuurt zullen wij ook de verzendkosten terugbetalen, wij betalen echter nooit meer dan de standaard verzendmethode terug.

Indien u door een gedeeltelijke retourzending onder de gratis verzendingdrempel valt zullen wij verzendkosten voor de oorspronkelijke levering aanrekenen en dit verrekenen met het bedrag dat terugbetaald moet worden.

Terugbetalingen worden binnen 2 werkdagen na ontvangst van de retourzending verricht. U houdt best rekening met enkele verwerkingsdagen tussen de verschillende banken, zeker bij buitenlandse verrichtingen.

Indien u, ondanks zorgvuldige behandeling, toch een verkeerde bestelling ontvangen heeft, dient u dit de melden via het contactformulier. In dit geval zal The Dog Company in samenspraak met u een passende oplossing overeenkomen.