HOME / Agility vervolg

Agility Vervolg

De cursus Agility vervolg is geschikt voor honden vanaf 12 maanden in verband met lichamelijke belasting en welke de Pré- Agility en Agility basis cursus goed hebben doorlopen of bewezen hebben de toestellen te beheersen.

Het is aan te bevelen dat de hond reeds een goede band heeft met de baas en sociaal is naar andere honden. Agility is een sport voor u en uw hond, het is daarom aan te bevelen dat u ook in goede gezondheid verkeert. Indien dit niet zo is neemt u best even contact op voor de mogelijkheden.

Agility, ook wel behendigheid genoemd, is een enorm leuke activiteit om samen met je hond te doen. Je hond kan zijn energie volop kwijt en ook jij bent lichamelijk actief bezig met je hond.

Bij deze cursus gaan we uit van het principe dat elke toestel gebruikt bij behendigheid gekend is door uw hond. We gaan diverse toestellen combineren om uiteindelijk een parcours te kunnen lopen met de hond.

We starten de cursus met een theoretische les over diverse wisselmogelijkheden en andere tips en trucs om een parcours zo snel mogelijk te kunnen voltooien. Tijdens de praktijklessen gaan we met de geleerde tips aan de slag en bekijken we in de praktijk welke voor u en uw hond praktisch haalbaar zijn. Net als de grondwerkoefeningen besteden we nog steeds veel aandacht aan de warming up en cooling down van onszelf en onze honden.

Deze cursus is inclusief:

  • Theorie online
  • 8u groepsbegeleiding (waarvan 1u theorieles)
  • Toegang tot de Facebookgroep gedurende de cursus
  • Gratis telefonische en e-mailbegeleiding gedurende de cursus
  • Certificaat van deelname
  • 10% korting bij aankoop van producten

Na het afronden van deze cursus kan u met uw hond een parcours lopen en kan u tevens een inschatting maken van de snelste manier van handelen.

De cursus Agility Vervolg kost € 120,- incl 21% BTW.

We plannen de cursus bij voldoende animo. Wil je op onze wachtlijst? Neem dan contact met ons op.

Omdat wij regelmatig met wachtlijsten werken is het aan te raden om je tijdig aan te melden.

Kathleen is gecertificeerd instructeur door Agilitycampus.

Bij The Dog Company kan je met Agility starten met de cursus Pré-Agility, jij en je hond zijn welkom vanaf dat hij zes maanden is. Daarna of als je hond al wat ouder is kan je starten met Agility Basis, waarna Agility Vervolg volgt. Na afronding van deze cursussen wordt je toegelaten tot de Agility Recreanten groep welke wekelijks traint. Ook kan je een proef doen om toegelaten te worden.