Haal alles uit je Hide ‘n Treat in 5 simpele stappen

Haal alles uit je hide 'n treat

Om te beginnen, wil ik je bedanken en feliciteren met de aankoop van de Hide ‘n Treat. We weten dat je training nu een stuk gemakkelijker is geworden voor jou en je voergemotiveerde hond.

Wijzelf hebben de Hide ‘n Treat uitvoerig getest met verschillende voergemotiveerde honden en we kunnen de grote verandering in training niet geloven… Oefeningen en trucjes die eerst heel moeilijk of bijna onmogelijk leken om aan te leren zonder de gangbare speeltjes zijn nu binnen je bereik!

Maar, we weten dat er werk te doen is voordat deze veranderingen plaatsvinden. Een beetje werk, beloofd! En we willen dat je de best mogelijke start hebt bij het gebruik van de Hide ‘n Treat dus hebben we een klein stappenplan gemaakt. Zodat jij de transformatie zo snel mogelijk kunt maximaliseren! Zodat jij de resultaten direct kunt zien…

Dit stappenplan is enkel een richtlijn en alle stappen zul je meerdere keren moeten herhalen. We adviseren je geen stap verder te gaan tot je hond tevreden is met de vorige stap. Hij snapt dus echt wat de bedoeling is.

Stappenplan

Hide 'n Treat

Stap één – Neem de Hide ‘n Treat en een zak snoepjes…diegene die makkelijk te slikken zijn. Hou het speeltje in je handen en open hem. Steek er een snoepje in, terwijl het speeltje nog open in je hand ligt nodig je de hond uit om te komen en het snoepje te pakken.

Stap twee – Hou opnieuw het speeltje in je handen en steek er een snoepje in. Nu ga je hem rustig sluiten en daarna je hond vragen om te komen en het snoepje te pakken.

Laat je hond ruiken aan het speeltje en en bedenken hoe hij het snoepje te pakken kan krijgen. Als de vorige stap goed ging moet dit gemakkelijk gaan. Probeer te voorkomen dat je gaat helpen. Onthoudt: het einddoel is dat je hond een stuk moet wegrennen van jou om het snoepje uit het speeltje te kunnen halen zonder dat jij dichtbij bent.

Stap drie – Nu ga je eigenlijk stap twee herhalen, maar deze keer leg je de Hide ‘n Treat na het vullen en zacht sluiten op de grond.

Vraag je hond om te komen en het snoepje eruit te halen. Opnieuw, laat je hond het zelf proberen.

Hide 'n Treat

Stap vier – Deze keer vraag je de hond, na het vullen met een snoepje en het sluiten, om te wachten of hou je hem vast. Plaats de bal een stukje voor hem en geef hem een signaal dat hij er naar toe mag.

Je wil dat je hond direct weg van je rent om het snoepje te gaan halen. Als ze het gelijk doen, super! Maar indien niet geen probleem, probeer het opnieuw en leg hem iets dichterbij.

Probeer te voorkomen dat je zelf ernaar toe gaat om het speeltje te openen als ze er niet naar toe rennen – onthoudt je einddoel!

Stap vijf – Nu wordt het echt leuk! Je hond weet nu dat er een snoepje in de voerbal zit. En ze weten dat ze er makkelijk bij kunnen zonder dat je dichtbij moet zijn. Dan is het nu tijd om de afstand te vergroten waar je hem naar toe gooit!

De eerste drie stappen moeten allemaal vrij dicht bij je gebeuren, binnen ongeveer 50 centimeter. Vanaf nu ga je werken om je hond te focussen op de voerbal als hij verder van je weg ligt. Je wil dat je hond gefocused is op het snoepje dat in het voerspeelgoed zit en niet op andere snoepjes die je misschien bij je hebt!

Doe alles zoals voorheen – snoepje in de dichte voerbal. Vraag je hond om te wachten of hou hem vast en deze keer gooi je hem iets verder. Ondertussen is je hond een pro in dit spel en heeft hij weinig moeite met rennen en het snoepje te pakken te krijgen.

Ok, dat zijn alle stappen. Nu is het een kwestie van het speeltje in te gaan zetten in je training.

Een paar dingen om op te letten bij het gebruik van de Hide’n Treat:

  • Steek maar 1 of 2 gemakkelijk te slikken snoepjes erin. Het speeltje zal je helpen efficiënter te trainen op deze manier.
  • Als je hond het speeltje haalt en niet probeert om het snoepje eruit te halen probeer niet te helpen. Laat ze het zoveel mogelijk zelf uitzoeken of ga enkele stappen terug.
  • Als je hond de voerbal haalt en niet probeert om het snoepje eruit te halen pak dan zeker geen snoepje uit je zak om dat aan hem te geven als vervanging. Dit is een geweldige manier om alle bovenstaande stappen van hierboven terug te draaien en je hebt een hond die niet van je zijde wijkt tijdens de training – honden zijn zo slim 🙂

Ok, dat is het. We weten zeker dat jij en je hond het geweldig zullen vinden om te trainen met dit voerspeeltje. We wensen je dus vele vrolijke trainingsuren toe.

Als je meer hulp bij het gebruik van dit speeltje nodig hebt of je hebt een vraag stuur ons een e-mail via het contactformulier. We helpen je graag.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *