Hoe bewaar ik het beste hondenbrokken?

hoe bewaar ik hondenbrokken header

Hondenbrokken zijn heel gemakkelijk in het gebruik en blijven lang houdbaar maar eenmaal de zak aangebroken is dan kan je zeker wat doen om de brokken lekker vers te houden.

Wist je dat een hond makkelijker zijn brokken laat staan als de zak al wat langer open is? Let dus goed op hoe lang een zak open staat en overweeg om eventueel een kleinere verpakking te kopen als hij te lang open is. Kijk ook even kritisch naar hoe je de voeding bewaart.

 
De tekst gaat verder onder de video

Verpakking

De verpakking van je hondenvoeding is ontworpen om deze zo lang mogelijk vers te houden. Deze verpakkingen zijn luchtdicht en worden vaak zuurstofarm verpakt zodat de kwaliteit van de ingrediënten en de smakelijkheid behouden wordt ten minste tot de houdbaarheidsdatum.

Na openen

Nadat je de zak open doet is het belangrijk dat de brok alsnog zo goed mogelijk bewaard wordt. Gebruik een kleine bewaardoos of ton zoals de Dry Box 3,5kg om een kleine hoeveelheid in de keuken te bewaren. Zo heb je altijd een voorraad bij de hand om je hond enkele dagen te kunnen voeren. De Dry Box van 3,5kg heeft een luchtdicht deksel zodat de brokken daarin ook vers blijven en dus ook smakelijk.

Zuurstof, vocht en licht kunnen de kwaliteit van je hondenvoeding beïnvloeden.

Laat de rest van de hondenbrokken bij voorkeur in de zak zitten en sluit deze goed af. Extra voorzorg kan je nemen door de zak in de Dry Box 7,5, 15 of 20kg te plaatsen. Deze beschermt de zak ook nog tegen ongedierte. Deze grote formaten hebben ook een ingebouwde voerschep zodat je snel en makkelijk uit de grote zak kan scheppen.

Plaatsing van je hondenvoeding

Let ook even op waar je de hondenvoeding bewaart, of dat nu de grote zak is of de kleine voorraad. Let op dat deze niet te warm staat, dus niet vlakbij een verwarming of verwarmingsbuizen. Zorg dat het donker, koel en liefst luchtdicht bewaard wordt.

Ongedierte en hondenbrokken

Naast honden lusten muizen en ratten ook erg graag hondenbrokken. Maar ook insecten zijn er niet vies van! De smakelijkheid trekt ook deze dieren helaas aan. En tegen deze dieren is de verpakking van een zak helaas niet altijd bestand. Extra bescherming door de zak in een Dry Box te plaatsen is dus zeker geen luxe. Daarnaast staat het ook een stuk opgeruimder dan zo’n open zak.

Muis op hondenvoer
Muis op hondenvoer

Eet je dier met lange tanden?

Dan is het goed om de wijze waarop je de hondenvoeding bewaart eens kritisch onder de loep te nemen. Check daarnaast ook de houdbaarheidsdatum. Na deze datum is het zeker nog niet bedorven maar de kwaliteit kan wel degelijk verminderen.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *