Hoe kies je de juiste hondenjas?

Hoe kies je de juiste hondenjas?

Een hondenjas kiezen kan best lastig zijn. Net als wij moeten honden hun spieren warm houden en moeten ze beschermd worden om volledig te kunnen genieten van het buitenleven. De beste oplossing is natuurlijk om gebruik te maken van een goede kwaliteit en om de juiste jas te gebruiken. Maar welke jas kies je dan?

Twijfel je of een jas iets voor jouw hond is? Dan lees je best eerst dit artikel.

Vraag jezelf dit eerst af

Een juiste hondenjas kiezen is essentieel als je hond beschermd moet worden tegen de regen, de wind of de vrieskou. Binnen onze collectie hondenjassen vindt je vier verschillende jassen, ontworpen voor verschillende weersomstandigheden en voor verschillende type honden. Om de juiste jas te kiezen moet je eerst de volgende vragen beantwoorden:

  • Welke vacht heeft mijn hond?
  • In wat voor weersomstandigheden zal de jas gebruikte worden
  • Bij welke activiteiten zal de jas gebruikt worden?

Kies je uitrusting naar aanleiding van het weer

De hondenjassen van Pomppa zijn onderverdeeld in twee categorieën: regenjassen en winterjassen. De regenjassen SadePomppa en KevytPomppa zijn perfect voor regenachtig en winderig weer, maar de dunne voering zal wellicht niet warm genoeg zijn voor de winter. Aan de andere kant zullen de winterjassen PerusPomppa en ToppaPomppa je hond warm houden zelfs bij flinke vorst, maar de dikke teddyvoering kan mogelijk wat vocht absorberen in de regen. Om deze reden kies je dus best de jas die past bij de weersomstandigheden zodat je optimaal profiteert van de voordelen van een hondenjas!

De buitenkant van alle jassen hebben een waterkolom van 5 000mm, ook is de stof behandeld met een waterafstotende coating. Als extra aanvulling daarop hebben de jassen zo min mogelijk naden wat het waterafstotende vermogen verbeterd.

Pomppa jassen kunnen er misschien uitzien als andere jassen, het verschil zit hem onder andere echt in de voeringsmaterialen. SadePomppa heeft een gladde, anti-statische voering welke de lichtste en de dunste is van de collectie. KevytPomppa’s synthetische vacht voering is iets dikker en gemiddeld warm. Zowel de PerusPomppa als de ToppaPomppa hebben een dikke, warme teddyvoering, ToppaPomppa heeft tevens een efficiënte, isolerende vulling er tussenin.

Pomppa lagen hondenjas
De waterbestendigheid, warmte capaciteit en de verschillen in voering van Pomppa jassen

Welke hondenjas kies ik voor een kortharige hond of een hond zonder ondervacht?

Kortharige honden en honden zonder ondervacht hebben vaak extra warmte nodig ver voordat de temperaturen onder 0 gaan. Kleine, tengere en oudere honden, net als pups, kunnen ook gevoeliger zijn voor koud weer, waarbij het geadviseerd kan worden om een jas te dragen.

Voor koude-gevoelige honden is SadePomppa een goede keuze gedurende warme regen als de hond beschermd moet worden tegen regen, wind en vuil. Er is mogelijk geen nog geen nood voor extra warmte maar het droog en comfortabel houden van de hond is belangrijk. Zelfs een warme wind kan hard bijten als de hond doorweekt is.

De dunne synthetische voering van KevytPomppa is een beetje warmer dan de SadePomppa wat het een uitstekende hondenjas maakt voor het midseizoen. Het houdt de hond warm en beschermt tegen de regen, wind en vuil. De lichtgewicht materialen van beide Pomppa jassen maakt dat je ze makkelijk mee kan dragen als het weer ineens opklaart.

SadePomppa hondenjas Chihuahua
SadePomppa beschermt de hond tegen regen, wind en vuil.

PerusPomppa heeft een warme teddy voering welke ideaal is voor koud weer. Kortharige en andere meer koude-gevoelige honden kunnen de hondenjas gebruiken als een drie-seizoenen jas om hen te beschermen tegen gure wind in de herfst en de koude regen van de lente.

De goed geïsoleerde katoenen vulling in de ToppaPomppa zal je hond door de meeste winterse omstandigheden krijgen in de winter. Het heeft een ruimere maatvoering dan andere Pomppa jassen zodat het de spieren voor een groter gedeelte bedekt om ze zo warm mogelijk te houden. Ook is de ToppaPomppa een goede keuze als je voor langere tijd stil staat, zoals het wachten in de auto of tussen trainingssessies door.

De JumppaPomppa is een warme en flexibele sweater die geschikt is voor koud en droog weer. Ook kan de trui gemakkelijk onder een andere jas gebruikt worden als extra laag voor extra warmte. Bijvoorbeeld: door een JumppaPomppa te combineren met een SadePomppa is de combinatie vergelijkbaar met een KevytPomppa qua warmte.

ToppaPomppa Cosmos

ToppaPomppa houdt de spieren warm in rust gedurende trainingssessies.

Welke jas moet ik kiezen voor een langharige hond of een hond met een dikke vacht?

Honden met een lange, dikke en dichte vacht zijn vaak goed bestand tegen uitdagende weersomstandigheden. Deze honden hebben wellicht geen extra bescherming nodig bij het vallen van de eerste blaadjes, maar toch is het handig om een jas bij de hand te hebben. De ondervacht van deze honden, die binnenshuis leven, kan wellicht niet dicht genoeg zijn om vrieskou en gure wind te weerstaan.

De dunne en lichte SadePomppa is ideaal voor gebruik gedurende het hele jaar. Het beschermt tegen de regen, wind en vuil maar heeft geen verwarmende eigenschappen. Het voorkomt ook dat zand, vocht en vuil je huis binnenkomt.

KevytPomppa wordt het best gebruikt in het middenseizoen en tijdens de eerste dagen van de winter. Het beschermt de hond tegen de koude wind en voorkomt het stijf worden van spieren en gewrichten.

KevytPomppa Curry
KevytPomppa is geschikt voor nat, winderig en koud weer in het herfstseizoen.

PerusPomppa kan gebruikt worden voor dagelijkse outdoor activiteiten, startend bij het einde van de herfst tot de laatste dagen van de winter. De dikke teddy voering zal de hond warm houden zelfs bij vorst en voorkomen dat de ijzige wind door de vacht blaast.

ToppaPomppa is geschikt voor uitdagende weersomstandigheden. Door de ruimere maatvoering van de jas wordt deze vaak gebruikt tijdens rustmomenten tussen trainingssessies of tijdens het wachten in de auto. We raden het gebruik tijdens een actieve oefening af, omdat de jas te warm kan worden voor een hond met een dikke vacht.

PerusPomppa 9
PerusPomppa is geschikt voor dagelijks gebruik tijdens het winterseizoen

Een van de meest belangrijke factoren bij het kiezen van een juiste hondenjas is het kiezen van de juiste maat. Een jas die goed past zal de hond het beste beschermen tegen het weer op de beste manier mogelijk. Lees daarom verder over de eigenschappen van een Pomppa hondenjas en het kiezen van de juiste maat. Ook mag je altijd contact met ons opnemen voor hulp en advies.

Hou er altijd rekening mee dat elke hond een individu is en de tolerantie voor kou flink kan variëren afhankelijk van de conditie van de hond, leeftijd en gezondheid. Neem ook altijd de activiteit mee in overweging: gedurende een snelle en heftige oefening is de nood voor warmte altijd minder dan bij een rustige, langzame beweging. Kijk dus goed naar je hond gedurende outdoor activiteiten en zijn prestaties en pas daar je uitrusting op aan!

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *