Hoe puppybijten te voorkomen?

Dog Company Blog website template 2

Wat verkopen we in onze shop? Speeltjes om op te kauwen, botten om op te kauwen, snoepjes om op te kauwen. Zie je het thema? Puppybijten is een van de hoofdredenen waarom we überhaupt producten verkopen.

Honden houden van iets in hun mond, ze houden van kauwen. Het maakt ze blij, het is leuk, het verminderd stress en verveling. Honden onderzoeken de wereld met hun neus en mond.

Sommige mensen denken dat honden hun schoenen kapotbijten uit wraak. “Lady was kwaad op me want ik ging naar mijn werk en liet haar thuis, daarom heeft ze mijn favoriete schoenen kapotgebeten.

Hoewel ik er van overtuigd ben dat Lady heel slim is, betwijfel ik dat ze kan denken: “Ik ben kwaad op mijn baasje dat ze me de hele dag alleen laat. Ik weet dat ze deze schoenen leuk vindt, dus ik ga ze kapotbijten want ik weet dat ze dan kwaad wordt. Ik zal haar leren!

Realistisch blijven

Een meer logische verklaring is:

  • Je pup verveelt zich, kauwen verlicht verveling
  • Je pup is zijn tanden aan het wisselen, kauwen verlicht de pijn
  • Je pup heeft stress, schoenen bevatten veel geur en de geur van de baas werkt ontspannend voor een hond. Kauwen op iets met de geur van de baas zorgt dat de hond zich beter voelt.
  • Puppy’s houden van kauwen en als er niks ligt zoals een speeltje of een bot … dan nemen we de schoenen maar.
  • Je pup heeft meer uitdaging nodig
  • Je pup kan een voedingstekort hebben of maag-darmparasieten. Overleg met je dierenarts of voedingsdeskundige.
  • Je pup heeft meer aandacht nodig. Sommige honden pakken alles vast en gaan er mee rennen om aandacht te trekken.

Uiteraard kunnen er nog andere redenen zijn, redenen die we alleen zullen weten eens we kunnen praten met onze honden.

Tot die tijd:

Een hond kan er niet op kauwen als hij er niet bij kan!

Leuk spelen

Laat je hond zijn speeltjes niet slopen. Veel mensen hebben een hond die een speeltje kan slopen binnen enkele seconden. Als een hond besluit om een operatie uit te voeren op je bank, is het resultaat niet mooi.

Leer je pup om leuk te spelen met zijn speeltjes. Als je ziet dat hij iets kapot trekt, ga dan rustig er naar toe en ruil voor een ander speeltje. Als hij niet kan oefenen om speeltjes te slopen, dan zal hij ook niet leren hoe leuk het is.

En het is nog goedkoper ook op de lange termijn ;-).

Oefen met je hond om puppybijten te voorkomen

Een hond die moe is heeft een blije eigenaar! Oefeningen kunnen stress verlichten en verveling voorkomen. Als je hond moe en tevreden is zal hij veel minder kauwen.

Oefeningen kunnen mentaal of fysiek zijn. Als het een regenachtige dag is, of je bent fysiek niet in staat om te gaan wandelen of een apporteerspelletje te doen, oefen dan zijn hersenen. Voerspeeltjes en trainingssessies zijn een fantastische manier om je pup mentaal moe te maken.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *