Pomppa hondenjas: de eigenschappen

Pomppa hondenjas: de eigenschappen

Deze goed overwogen eigenschappen vormen Pomppa. Je vindt alle Pomppa hondenjassen uiteraard op onze website.

Pomppa eigenschappen

Pomppa eigenschappen
  1. Grote kraag
  2. Opening voor de lijn
  3. Opening voor
  4. Reflectoren
  5. Bedekkende achterkant
  6. Staart opening
  7. Geen elastieken
  8. Goed passende riem
  9. Gebogen gesp
  10. Ontworpen in Finland

1. Grote kraag

De grote kraag van een Pomppa jas is exceptioneel groot gemaakt zodat het de beste bescherming biedt voor de nek en de spieren daarvan. Zelfs als de kraag groot is mag deze de hond niet hinderen; hierdoor is de maat en de plaatsing van de kraag goed doordacht. Je hond zal vrij zijn hoofd alle kanten op kunnen bewegen. De kraag is vrij open aan de borst zodat je hond laag kan snuffelen zonder te stukken of zonder de jas omhoog te laten komen aan de achterkant.

Grote Kraag
Opening lijn

2. Opening voor de lijn

De nek van de jas heeft een gat waardoor je een lijn kan bevestigen aan de halsband van je hond. Bij gebruik van de opening kan je de kraag omhoog houden en is je hond zijn nek ten alle tijde beschermt.

3. Opening voor

Een goede functionerende hondenjas moet de benen van je hond alle vrijheid geven. De jas mag geen enkele beweging beperken. Maar, tegelijkertijd moet de jas bescherming bieden aan de grote spiergroepen op de schouderbladen van je hond.

Dit is waarom de Pomppa een opening heeft aan de voorkant. De opening laat de voorpoten vrij bewegen zonder beperking. Ondanks de vrijheid biedt de jas goede bescherming voor de grote spiergroepen rond de schouderbladen.

Opening voor
Reflectoren

4. Reflectoren

Grote reflectoren zorgen voor veiligheid van je hond in een donkere omgeving. De reflectoren zijn zo geplaatst zodat ze vanuit elke richting zichtbaar zijn. Terwijl je hond de Pomppa draagt is hij zichtbaar, desondanks welke kant hij/zij kijkt. Hoge kwaliteit reflectoren voorkomen slijtage door gebruik en wassen behouden hun reflectieve eigenschappen een lange tijd.

5. Bedekkende achterkant

De achterkant van een goed functionerende jas moet goede bescherming bieden aan de heupregio en de dijen. Je hond moet vrij kunnen bewegen zonder beperking en zijn neus aan de grond kunnen brengen zonder dat de jas omhoog komt aan de achterkant. Je hond kan vrij bewegen en de jas behoudt zijn vorm en plaats, zelfs als hij aan de grond snuffelt.

Pomppa bedekkende achterkant
Pomppa staartopening

6. Staart opening

De opening aan de achterkant laat volledige staartbeweging toe zonder enig effect op de vorm of het beschermen van de jas. Het zorgt er bovendien voor dat de jas de heupen van je hond kan beschermen ook aan de achterkant. De staart kan volledig omhoog; dit helpt ook als een “anker” om de jas op zijn plaats te houden. Als je hond zijn/haar staart laag houdt dan sluit de opening gelijkwaardig aan de vacht van een greyhound.

7. Geen elastieken

Vaak vertrouwt een hondenjas op een goede pasvorm via elastieken die door de benen gaan. Ze zijn omslachtig en kunnen schuren aan de poten of beperken de beweging. Pomppa heeft deze elastieken niet nodig omdat het gewoon goed past. Pomppa laat zelfs de meest wilde bewegingen toe van je hond en komt altijd goed terug op zijn plaats als de hond rustig wordt.

Pomppa geen elastieken
Pomppa goed passende riem

8. Goed passende riem

De riem is een belangrijk onderdeel van de pasvorm van de jas. Het beschermt de hele buik en ligt op de taille op de beste manier. Het is zo lang mogelijk; bij mannelijke honden komt het tot hun “pistool”. Het buikstuk hangt niet maar volgt de natuurlijke vorm van het lichaam van je hond zodat het beweging niet hindert.

9. Gebogen gesp

Kleine dingen zijn belangrijk. Dit is waarom de gesp van Pomppa is gebogen. De gesp stemt overeen met de bolling van de rug van je hond zonder druk of schuren.

Pomppa gebogen gesp
Pomppa kwaliteit uit Finland

10. Kwaliteit van Finland

Alle Pomppa jassen zijn professioneel ontworpen tot in detail om te voldoen aan de noden van je hond in verschillende condities. De materialen zijn zorgvuldig gekozen en getest om precies op de juiste manier te functioneren.

Pomppa hondenjassen

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *