Probiotica voor de hond – wat is het nut?

Probiotica voor de hond

Wat is probiotica voor de hond en wat is het nut hiervan? Is het de moeite waard om in huis te hebben of wordt het overschat?

Wat is Probiotica

Probiotica bevat goede bacteriën die er voor zorg dragen dat de samenstelling van de darmeigen bacteriën weer in goede balans worden gebracht. Zeker bij honden is de darm een heel belangrijk onderdeel van de vertering. Probiotica verbetert de omgeving voor bijvoorbeeld melkzuurbacteriën waardoor de ziekmakende bacteriën zoals bijvoorbeeld Streptococcen en Salmonella in de darm beter worden uitgesloten. Als de darmen optimaal zijn dan zal je bij de hond ook een verbetering zien van de ontlasting, minder ammoniak (stank) in de ontlasting en kunnen honden stressvolle ervaringen beter opvangen.

Wanneer geef je Probiotica aan de hond?

Je kunt een probiotica vrij snel geven als je hond zijn darmen extra belast zijn of beschadigd zijn. Het kan dus verstandig zijn om je hond preventief Probiotica te geven na een antibioticakuur, een ontwormingskuur of na een giardiabesmetting. Het zal helpen zoals hiervoor uitgelegd om de darmen snel weer optimaal te krijgen zodat de weerstand en de vertering weer optimaal kan plaatsvinden.

Ook als honden moeite hebben met het legen van de anaalklieren, het zogenoemde “sleetje rijden” kan er baat zijn bij Probiotica.

Daarnaast blijkt ook uit onderzoek dat honden die probiotica krijgen minder overgewicht hebben, waardoor het ook slim kan zijn om dit te gebruiken bij honden die aanleg hebben voor overgewicht.

Dit zijn de goede eigenschappen

  • Ondersteund de weerstand (bijvoorbeeld bij een antibioticakuur)
  • Verbetert de spijsvertering
  • Verbetert de ontlasting (bij het “sleetje rijden” door volle anaalklieren)
  • Vermindert de vieze geur van ontlasting
  • Vermindert winderigheid bij de hond
  • Ondersteunt bij stressvolle momenten (zoals overschakelen van voeding)
  • Biedt ondersteuning na een Giardia besmetting
Omega+ Probiotica voor honden
📸 @sandra_and_her_ridgebacks

Is alle Probiotica geschikt voor de hond?

Er zijn diverse soorten op de markt maar niet alle probiotica is even goed of bevat ook goede stammen. De Omega+ Probiotica van BF Petfood bevat een door de EFSA erkende bacteriestam, er zijn slechts enkele producten erkend in Europa. Daarnaast is de verpakking ondoorzichtig waardoor de stammen beschermd worden van zuurstof, licht en vocht. Naast de bacteriestam bevat dit product ook een natuurlijke basis van zalmolie, schapenvet en zonnebloemolie. Hierdoor bevat het ook gezonde omega 3, 6 en 9 vetten en verhoogt het de smakelijkheid.

Hoe gebruik je Probiotica

Afhankelijk van het product dat je gekozen hebt volg je de aanwijzigingen die op de verpakking staan vermeld. Vaak is een opbouwend schema de beste manier om het te gebruiken. Bij honden die een Giardia besmetting hebben gehad is het aan te raden om dit langdurig te geven.

Schudt het product altijd voor gebruik en sluit de verpakking goed af om bederving te voorkomen. Volg verder ook de aanwijzingen op de verpakking.

Bestel Probiotica

Probiotica kan je ook bij ons bestellen of in de winkel afhalen. We hebben de Omega+ Probiotica van BF Petfood in ons assortiment, deze bevat door de EFSA erkende ingrediënten, is graan- en glutenvrij en van een Nederlandse fabrikant. Het is een 100% natuurlijk product in een handige verpakking van 250ml of 500ml.

SALE!
7,4512,55 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *