Problemen met lijnen Dog Copenhagen

De lijnen zijn inmiddels vernieuwd en hebben geen enkele problemen!

Kathleen – augustus 2021

Sinds een aantal dagen krijg ik veel vragen en opmerkingen over problemen met de nieuwe lijnen van Dog Copenhagen. Graag leg ik jullie wat meer uit over wat er aan de hand is.

Allereerst wil ik voorop stellen dat de lijnen in 99,5% van de gevallen nog steeds veilig te gebruiken zijn!

Wat is er aan de hand?

In september van 2020 zijn de nieuwe lijnen gelanceerd, ze hebben toen een update gehad net als de tuigen en de halsbanden. Zoals altijd is het lanceren van nieuwe producten spannend en worden de producten van Dog Copenhagen wereldwijd gebruikt met veel plezier. Er zijn dus miljoenen gebruikers over de hele wereld.

In de afgelopen maanden kwamen er soms klachten over de lijn binnen (percentage 0,5%). Die klachten betroffen de karabijn die opeens los leek te gaan waardoor de hond los liep. Dog Copenhagen heeft hele korte lijnen met de verkopers (waaronder wij) waardoor ze terugkoppeling heel snel oppakken en dit ook serieus aangepakt hebben. Deze klanten hebben een nieuwe vervangende lijn (of geld retour) gekregen en sommige lijnen zijn retour gegaan voor onderzoek.

Na onderzoek komen we met zijn allen tot een aantal conclusies:

  • In hele zeldzame gevallen (0,5%) kan de karabijn draaien waardoor hij, zonder dat het de bedoeling is, uit het slot gaat. Als deze van het slot is heb je net als bij alle andere bevestigingen (gewone karabijnen of musketons) altijd het risico dat hij zichzelf los maakt van het tuig of de halsband
  • De meeste klanten (99,5%) ervaren geen problemen.
  • Een klein percentage lijnen heeft een productieprobleem waardoor het slotje te makkelijk schuift, dit kan je zelf herkennen doordat het schuifslotje geen grip heeft.
  • Als er gewandeld wordt met een hond die onstuimig is (speels, springerig) in combinatie met een losse lijn kan het voorkomen dat de karabijn draait waardoor de D-ring van de halsband of tuig achter het schuifje kan haken en het slot zo omhoog kan trekken.
  • Wat we ook zien is dat de klant het slotje niet goed gebruikt. Deze moet echt goed en helemaal naar beneden gedrukt worden.

Wat gaat Dog Copenhagen doen?

Om elke vorm van twijfel te voorkomen hebben ze besloten om de lijn aan te passen met een andere sluiting. Deze nieuwe karabijn zal een meer traditioneel schroefslot mechanisme hebben. Maar dit kost uiteraard tijd. De verwachting is dat deze leverbaar zijn eind juli 2021.

Hierdoor zal de voorraad van de lijnen helaas uitputten tot de nieuwe lijnen binnen zijn.

Hou er rekening mee dat dit echt een voorzorgsmaatregel van de hoogste plank is en dat de meeste van deze lijnen gewoon veilig zijn.

Wat doet The Dog Company?

Wij controleren elke lijn extra op veiligheid van het slot, als er twijfel is nemen we deze uit de voorraad en zullen we je eventueel contacteren mocht er een probleem zijn.

Indien je problemen ervaart met de lijn dan wil ik je vragen om direct contact met ons op te nemen zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Heb je andere vragen of twijfels neem dan gerust ook contact op!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *