Ruilen met je hond

Ruilen met je hond

Niemand houdt van een dief. Als je hond iets heeft en je gaat erheen en pakt het af, dan wordt je juist dat. Dit zorgt ervoor dat je een hond krijgt die 1) rent en speelt Pak me dan, als je kan!, of 2) zodra hij je ziet komen het zo snel mogelijk doorslikt.

Het eerste is vervelend en het laatste is gevaarlijk. Door mijn achtergrond in de veterinaire wereld kan ik je vertellen dat honden hele rare dingen kunnen inslikken – en ze komen er niet allemaal zonder problemen weer uit. Eigenaren geven veel geld uit om verschillende dingen te laten verwijderen uit hun honden. Spijtig genoeg overleven niet alle honden dit.

Chaser tug Schaap
“Pak me dan, als je kan” een favoriet spel van veel honden

Als je dus je pup ziet kauwen op je schoen of weg ziet rennen met je onderbroek, ren je er niet achteraan en trek je het niet uit zijn mond. Je pakt een van de vele speeltjes op die in je huis liggen. Maak een ruil – speeltje voor het verboden item. Je krijgt je eigendom terug en de pup leert wat acceptabel is om op te kauwen.

Er is een andere leuke bijwerking bij het ruilen met je hond. Als je consequent snoepjes of speeltjes ruilt voor verboden objecten dan zal je hond verboden items komen brengen om te kijken of je wilt ruilen.  In plaats van weg te rennen met je zakdoek die je liet vallen zal je hond het eerder oppakken en naar jou brengen.

Zwig
Ruilen is leuk!

Vanuit een mens perspectief, bedenk: ik loop naar je toe en zeg “Geef me €20,- nu”, pakte het geld en liep weg, je zou er niet blij mee zijn. Je zou me een dief vinden en een pestkop en elke keer als je geld had zou je me vermijden. Maar als ik naar je toe ga en zeg: “Geef me € 20,- en ik geef je € 50,-” dan zou je me heel snel je € 20,- geven. Je zou me zelfs opzoeken als je € 20,- had en kijken of ik wilde ruilen. Misschien breng je me wel € 50,- om te kijken of ik wil ruilen voor € 100,-.

Ruil jij al met je hond?

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *