Nu sta ik met lege handen door vertraging…

Nu sta ik met lege handen door vertraging...

Soms zijn er vertragingen bij de vervoerders, gelukkig niet vaak maar daarom zijn we wel een beetje verwend met vandaag verzonden is morgen in huis.

Verleden

Onze webshop bestaat sinds 2011, in al die jaren maakten we het zelden mee dat er vertragingen waren. Maar we zien wel dat dit veranderd. Het is een proces waar wij als kleine ondernemer totaal geen invloed op hebben. We zijn afhankelijk van externe bedrijven die de postbezorging doen en eerlijk is eerlijk uit alle onderzoeken en eigen ervaringen blijkt dat PostNl nog steeds de bestpresterende vervoerder is op de Nederlandse markt. Is dit overal in het land zo? Zeker niet, want ook PostNl is afhankelijk van hun personeel en is een postbode wat minder klantgericht dan kan het zeker zo zijn dat hij niet lang genoeg voor je deur wacht bijvoorbeeld.

De laatste jaren is er door veel grote bedrijven marketingtechnisch flink ingezet op vandaag besteld = morgen geleverd. En bij 95% van de pakketten is dat ook daadwerkelijk zo. En als je bedrijf groot genoeg is dan vallen die 5% niet echt op, ook niet als de klanten flink gaan klagen want er staan voldoende tevreden klanten tegenover.

Als je een klein bedrijf bent dan ligt het helaas iets anders. Onze pakketten worden niet apart gesorteerd maar gaan gewoon tussen alle particuliere pakketten mee naar de sorteercentra, wij worden er op drukke dagen niet tussenuit gepikt om alvast doorgang te laten gaan maar onze pakketten staan aan de zijlijn te wachten net als jouw pakketje dat je naar een vriendin stuurt. Op normale dagen worden ook onze pakketten voor 95% binnen 1 werkdag geleverd door de vervoerder, maar op hele drukke dagen worden ze dus wat sneller aan de kant gezet.

En dan zijn er altijd ontevreden klanten, wat absoluut niet handig is voor een klein bedrijf. Want die paar mensen die niet tevreden zijn die kunnen vaak flink hard roepen en in de huidige maatschappij betekend dat direct slechte reviews op Google en social media berichten die niet eerlijk zijn. En wees eerlijk, kleine bedrijven beoordeel je sneller op een review dan een groot bedrijf wat je overal tegenkomt.

Afgelopen winter was voor PostNl een enorm hoge piek te zien bij de pakketten, vooral tijdens Corona bestelde bijna iedereen online en piekte het enorm. Dit hadden ze niet voorzien en daarom hadden veel pakketten extra vertraging en soms zelfs flink. Een van de klanten die we aan de telefoon hadden vorig jaar zei letterlijk “Nu sta ik met lege handen tijdens het kerstfeestje”. Daar balen ook wij enorm van! In zo’n geval kunnen we echter niet even naar PostNl bellen en vragen of ze die ene doos even willen opzoeken, wel kunnen we meedenken en eventueel een cadeaubon ontwerpen die je in de plaats kan geven, maar leuk is anders en dat begrijpen we helemaal!

Wat kan jij nu doen?

Er zijn een aantal dingen die jij tijdens deze periode kan doen om te voorkomen dat jouw pakket vertraging oploopt.

  • Bestel op tijd! We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, zorg dat je op tijd besteld zodat als er vertraging ontstaat dit niet zorgt voor lege handen tijdens een feestje.
  • Bestel eventueel extra. Bestel je voeding of snacks? Bestel tijdens de eindejaarsperiode wat extra zodat je zeker niet zonder komt te zitten.
  • Bestel op dinsdag en woensdag. We zien de meeste vertragingen ontstaan bij zendingen die verzonden worden op maandag en vrijdag. Blijkbaar zijn er op die dagen veel volumes die verwerkt moeten worden door de vervoerders wat kan zorgen voor extra vertraging.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat jij ook tijdens de feeestdagen jouw pakketje op tijd in huis hebt!

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *