Waterspeeltjes: wat zijn de leukste?

De beste waterspeeltjes voor honden

Whoehoe de eerste weken met heerlijke temperaturen hebben we inmiddels weer achter de rug en ik krijg alweer heerlijke zomerkriebels. Mijn hond is ontzettend gek op water en aangezien we hier vlakbij de Westerschelde zitten gaan we geregeld daar wandelen. Zonder waterspeeltjes kunnen wij dus niet.

Hoe kies je de juiste waterspeeltjes?

Het kiezen van het juiste waterspeeltje voor je hond is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij veilig en plezierig kan spelen in het water. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het selecteren van een waterspeeltje:

  1. Veiligheid: Kies altijd voor waterspeeltjes die veilig zijn voor je hond. Vermijd speeltjes met scherpe randen of kleine onderdelen die gemakkelijk kunnen worden ingeslikt. Controleer ook of het materiaal duurzaam is en bestand tegen de tanden van je hond.

  2. Drijfvermogen: Als je hond graag zwemt, is het handig om een waterspeeltje te kiezen dat drijft. Dit zorgt ervoor dat je hond het speeltje gemakkelijk kan vinden en vasthouden tijdens het zwemmen.

  3. Zichtbaarheid: In het water kan het soms lastig zijn om speeltjes te lokaliseren. Kies daarom voor een waterspeeltje dat opvallend is van kleur, zodat het goed zichtbaar is voor zowel jou als je hond.

  4. Waterbestendigheid: Zorg ervoor dat het waterspeeltje waterbestendig is en niet snel beschadigd raakt wanneer het nat wordt. Speeltjes gemaakt van rubber of neopreen zijn vaak goede keuzes omdat ze bestand zijn tegen water en lang meegaan.

  5. Geschiktheid voor het ras en de grootte: Houd rekening met de grootte en het ras van je hond bij het kiezen van een waterspeeltje. Sommige honden houden van apporteren, dus een werpstok of drijvende bal kan ideaal zijn. Voor andere honden kan een speeltje dat ze kunnen vasthouden en op kauwen beter geschikt zijn.

West Paw Zogoflex

West Paw is echt mijn favoriete merk hondenspeelgoed. Ze zijn zo multifunctioneel! En hun Zogoflex speeltjes drijven ook nog eens perfect op het water. Dus je weet altijd waar hij gebleven is. Heel handig als je hond niet altijd de goede kant uit gaat.

En door de vrolijke kleuren valt hij ook nog eens goed op!

Drijvend
JIve, Tux en Hurley blijven perfect drijven

 

Hurley

De Hurley is toch wel de favoriet hier! Met zijn botvorm ligt hij heel fijn in de mond van mijn hond en kan ik hem ook makkelijk over pakken. Precies goed van gewicht om hem ver genoeg te kunnen gooien in het water.

Bumi

Een tweede favoriet is hier de Bumi en dat komt omdat we beide gek zijn op trekspelletjes en dat kan ook perfect met de flexibele Bumi. Ik kan hem goed horizontaal aanbieden zodat mijn hond een duidelijke plaats heeft waar hij hem kan vastpakken en ik heb daarnaast nog ruimte zat om hem zelf vast te houden. En zelfs als ik deze in het water gooi is hij ontzettend leuk!

Drifty

De derde favoriet is de Drifty van Westpaw. Drijft natuurlijk op het water en is vaatwasserbestendig. Het is gemaakt van gerecycled plastic wat uit de oceaan komt. De kleuren zijn uniek omdat er gebruik gemaakt is van een speciale swirl techniek. Het is BPA vrij, latex vrij en FDA gecertificeerd. Het beste speeltje kwa duurzaamheid zoals je al kan lezen. 

Winkel nu

Conclusie

Is jouw hond een stevige kauwer? Let hier dan ook op bij het kiezen van een waterspeeltje. Heb je vragen over onze waterspeeltjes, vraag het ons dan. We helpen je graag bij het uitkiezen van een speeltje. Er zijn natuurlijk nog veel meer speeltjes die geschikt zijn voor in het water maar de hierboven genoemde gaan eigenlijk altijd wel mee. Hieronder vindt je speeltjes die geschikt zijn om mee te nemen bij de wateractiviteiten.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *