10 tips om kerst leuk te maken voor je hond

10 tips kerst om kerst leuk te maken voor je hond

Wij mensen houden van alle gezelligheid en drukte die bij de feestdagen in december horen maar vindt je hond het wel zo leuk? 

Je hele huis wordt ineens aangepast, er staat plots een boom in huis (waar je niet tegen mag plassen), lampjes flitsen door het huis en allerlei andere decoraties waar je voorzichtig bij moet zijn. Verder komen er ineens mensen op bezoek die ook nog eens veel lawaai maken en om de drukke maand af te sluiten hoor je ook nog eens vuurwerk de lucht ingaan. 

10 tips om kerst leuk te maken voor je hond

Anders dan anders

Jeetje wat een drukte als je het zo leest vanuit het perspectief van je hond. Niet gek dus dat veel honden een beetje uit hun doen zijn tijdens deze dagen. Honden zijn toch echt gewoontedieren en dit komt gewoonweg niet vaak genoeg voor om je hond goed te kunnen trainen op deze gekke dingen die we allemaal doen en verwachten van onze honden.

Maar toch kunnen we ze echt wel helpen om ook deze dagen goed door te komen, desondanks dat we zelf misschien wat minder tijd voor ze hebben.

Onze tips!

  1. Maak gebruik van de vrije dagen die je hebt, ga lekker het bos in en maak gebruik van de 1 op 1 tijd die jullie samen kunnen hebben. Vaak is het ook nog eens lekker rustig want het is wel fris. Goed aankleden met een dikke jas is dus wel aan te bevelen!
  2. Zorg voor voldoende lekkere knabbels voor je hond. Check onze speciale snackpagina voor inspiratie. We hebben nu ook leuke kerstpakketten vol snacks 
  3. Geef je hond een heerlijk rustig plekje om te liggen niet te dicht bij alle drukte in de keuken of aan de eettafel. Haal desnoods terug de bench in huis voor een geborgen gevoel.
  4. Hou alle lekkernij uit de buurt van je hond. Die chocolade op tafel is erg feestelijk, maar zo ontzettend gevaarlijk voor je hond.
  5. Geef je hond denkspeelgoed om zijn energie op een goede manier te kunnen uiten en je bezoek zo met rust te laten.
  6. Maak gebruik van natuurlijke middelen om je hond zo min mogelijk stress te laten ervaren als hij daar gevoelig voor is.
  7. Zet de kerstboom wat hoger of achter een hekje als je hond het verleidelijk vindt om met de ballen te spelen.
  8. Ga alvast oefenen met vuurwerkgeluiden, zoek maar eens op YouTube naar filmpjes!
  9. Wil je een snack die langer meegaat dan een paar minuten? Check dan eens bullepees, lamshoorn of een kophuid platen, als je kijkt hoe lang ze ermee doen is het eigenlijk ontzettend goedkoop!
  10. Zorg dat er ook voor je hond een cadeautje ligt onder de boom en dat hij dat natuurlijk zelf mag uitpakken!

En vooral vergeet niet te genieten! Fijne Feestdagen!

Onze cadeautips vindt je hieronder.

10,99 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

12,99 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

9,99 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

11,99 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

8,99 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

4,95 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht werd gepost in Blog en getagt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *