Een perfecte recall? 5 tips

5 tips voor een perfecte recall
Hierkomen recall hond

Hoe is de recall van jouw hond?

Heeft jouw hond een aardige recall als je hem roept in huis of in een omgeving met weinig afleiding maar gaat het mis als de afleiding te groot wordt? Dan is dit het artikel voor jou!

Hierkomen is een van de belangrijkste oefeningen die een hond moet kennen, niet alleen voor ons gemak maar ook voor zijn eigen veiligheid!

In dit artikel geef ik je tips om hier mee aan de slag te gaan en te gaan voor een snelle en perfecte hier en welke hulpmiddelen je hiervoor het beste gebruikt.

Honden spelen ontzettend graag dus hier moet je gebruik van maken!

Start met de introductie van een trekspeeltje zoals de chaser kort bij de hond, beweeg het speeltje laag over de grond in achtjes, grote kans dat zijn jachtinstinct het overneemt en hij volop op gaat in het spel. Beloon ook met je stem zodra er interactie is en moedig dit volop aan.

Bouw vervolgens de afstand ten opzichte van je hond dat gaat ontzettend goed met het lange handvat van een chaser. Beweeg ook meer en sneller en blijf volop aanmoedigen!

Vervolgens ga je wat zelfcontrole van je hond vragen. Vraag hem een oefening die hij goed kent en kan, zoals lig, blijf etc. En beloon vervolgens met een trekspel.

Daarna ga je de hond op steeds grotere afstand zetten, hem roepen waarbij je ook het speeltje laat zien, beloon zodra hij bij je is! Maak van die recall een fantastisch iets!

Chasers

Tips

  1. Werk met korte sessies. Liever kort en krachtig zo vaak mogelijk dan 1 lange vermoeiende sessie.
  2. Forceer niks. Zorg dat je hond het leuk blijft vinden en zorg dat je hond je doelen kan behalen, maak het makkelijker indien nodig.
  3. Verbale aanmoediging. Zeg tegen hem wat een geweldige hond hij is! Hierkomen moet ten alle tijde leuk zijn, ook al duurde het een keer wat langer!
  4. Pas de beloning aan op de hond. Je hebt speeltjes met een schapenvacht, konijnenvacht, een bal of met fleece!
  5. Heb plezier! Niet alleen je hond maar ook jij moet het naar je zin hebben want dat straal je uit.

Andere producten die heel motiverend zijn en je kunnen helpen bij de training!

Veel succes! En als je graag meer wilt weten? Check dan onze recallcursus die binnenkort van start gaat hier!

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *