Geplaatst op Geef een reactie

Wat is de beste beloningstas?

Wat is de beste beloningstas

Als je je hond snel wilt kunnen belonen dan is een beloningstas wel erg handig om te hebben. Op de markt zijn heel veel verschillende beloningstasjes te vinden, maar welke is nu handig? En zijn ze allemaal hetzelfde? Maar welke past dan het beste bij mij? Dat bespreek ik in dit artikel.

Alternatieven

Als ik training geef zie ik diverse alternatieven voorbij komen waar mensen hun beloning in steken, of dat nu voer is of een speeltje.

Heel vaak zie ik dat men de beloning in een plastic zakje heeft zitten. Ik snap de gedachte wel, je zakken blijven schoon en je haalt het er ook zo uit. Maar waar mensen dan ook al heel snel achter komen is dat dat plastic zakje gaat tegenwerken, het blijft immers niet open staan en je bent altijd de opening kwijt. Een plastic zakje is mijn ogen dus geen goed alternatief.

Soms steken mensen de beloning gewoon in hun broek, broekzak of jaszak. Als het past en je vindt het niet erg dat die broek of jas vies wordt (van de beloning of van het kwijl) dan is dat natuurlijk prima, maar dan wordt het warmer en heb je ineens minder zakken ter je beschikking. Ook dan is een beloningstasje een betere keuze.

Wat is belangrijk bij een beloningstas?

Een aantal dingen zijn belangrijk of in elk geval nodig om te overwegen bij het aanschaffen van een beloningstas.

  • Hoe groot moet het tasje zijn, hoeveel past erin?
  • Blijft het tasje makkelijk open staan? Niets zo onhandig als een tasje waar je niet in kan.
  • Is het tasje makkelijk af te sluiten? Zeker belangrijk als je een hond hebt die af en toe aan zelfbediening doet.
  • Is het makkelijk te reinigen? Veel voerbeloningen zijn vet en/of geven een sterke geur af, het is dan wel fijn als je ook je tasje regelmatig kunt reinigen of als het een uitneembare voering heeft (zoals de TwinTreat Plus).
  • Wil je verder nog iets bewaren in de tas? Denk maar aan sleutels, poepzakjes, clicker bijvoorbeeld, in dat geval zijn extra zakjes of compartimenten zeker handig.
  • Hoe bevestig je de tas? Wil je het aan je broek bevestigen met een clip? Of wil je liever een buikband? Als je vaak en langer traint dan gaat er namelijk niets boven een buikband. Je tas hangt stabieler en valt er niet zomaar af. Daarnaast draai je het ook snel naar een andere plaats.

Het verschil tussen beloningstasjes

In onderstaande video laat ik de tasjes zien die wij in het assortiment hebben. Voor elke trainer is er het perfecte tasje. Of dat nu een klein en compacte tas is of een luxe uitgebreide tas.

De volgende beloningstassen komen voorbij:

Heb je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen op dit artikel? Laat het me weten! Ik help je graag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *