Wat is de beste beloningstas? 4 tassen op een rij

Wat is het de beste beloningstas?

Als je je hond snel wilt kunnen belonen dan is een beloningstas wel erg handig om te hebben. Op de markt zijn heel veel verschillende beloningstasjes te vinden, maar welke is nu handig? En zijn ze allemaal hetzelfde? Maar welke past dan het beste bij mij? Dat bespreek ik in dit artikel.

Go Stuff It Dog Beloningstas

Alternatieven

Als ik training geef zie ik diverse alternatieven voorbij komen waar mensen hun beloning in steken, of dat nu voer is of een speeltje.

Heel vaak zie ik dat men de beloning in een plastic zakje heeft zitten. Ik snap de gedachte wel, je zakken blijven schoon en je haalt het er ook zo uit. Maar waar mensen dan ook al heel snel achter komen is dat dat plastic zakje gaat tegenwerken, het blijft immers niet open staan en je bent altijd de opening kwijt. Een plastic zakje is mijn ogen dus geen goed alternatief.

Soms steken mensen de beloning gewoon in hun broek, broekzak of jaszak. Als het past en je vindt het niet erg dat die broek of jas vies wordt (van de beloning of van het kwijl) dan is dat natuurlijk prima, maar dan wordt het warmer en heb je ineens minder zakken ter je beschikking. Ook dan is een beloningstasje een betere keuze.

Waarom zou je een beloningstas nodig hebben?

Een beloningstasje is in feite een klein zakje dat je aan je broekriem of riem kunt bevestigen. Het is ontworpen om traktaties in te bewaren die je aan je hond kunt geven als beloning voor goed gedrag. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar het hebben van een beloningstasje kan een groot verschil maken in je trainingsroutine. Hier zijn enkele redenen waarom:

  1. Snelheid en efficiëntie: Een beloningstasje zorgt ervoor dat je traktaties altijd bij de hand hebt. Je hoeft niet steeds naar je zakken te grijpen of je tas te doorzoeken om een traktatie te vinden. Dit bespaart tijd en maakt je trainingssessies efficiënter.

  2. Juiste timing: Bij training gaat het om timing. Het is belangrijk om je hond direct te belonen als hij goed gedrag vertoont. Met een beloningstasje kun je snel en gemakkelijk beloningen geven op het juiste moment. Zo leert je hond sneller en zal hij sneller begrijpen wat er van hem wordt verwacht.

  3. Afleiding vermijden: Als je traktaties in je zakken of tas bewaart, kan het ritselen of kraken van het verpakkingsmateriaal een afleiding vormen voor je hond. Door gebruik te maken van een beloningstasje voorkom je deze afleiding en zorg je ervoor dat je hond gefocust blijft op de training.

  4. Hygiëne: Traktaties die in je zakken of tas bewaard worden, kunnen vuil of plakkerig worden. Dit kan onhygiënisch zijn en bovendien onaangenaam ruiken. Een beloningstasje is ontworpen om traktaties hygiënisch en schoon te houden.

Kortom, een beloningstasje is een handig hulpmiddel voor elke hondeneigenaar die serieus bezig is met training. Het bespaart tijd, zorgt voor de juiste timing, vermijdt afleiding en houdt traktaties hygiënisch en schoon. Als je nog geen beloningstasje hebt, is het zeker de moeite waard om er een aan te schaffen en te zien hoeveel verschil het kan maken in je trainingsroutine.

Wat is belangrijk bij een beloningstas?

Een aantal dingen zijn belangrijk of in elk geval nodig om te overwegen bij het aanschaffen van een beloningstas.

  • Hoe groot moet het tasje zijn, hoeveel past erin?
  • Blijft het tasje makkelijk open staan? Niets zo onhandig als een tasje waar je niet in kan.
  • Is het tasje makkelijk af te sluiten? Zeker belangrijk als je een hond hebt die af en toe aan zelfbediening doet.
  • Is het makkelijk te reinigen? Veel voerbeloningen zijn vet en/of geven een sterke geur af, het is dan wel fijn als je ook je tasje regelmatig kunt reinigen of als het een uitneembare voering heeft (zoals de TwinTreat Plus).
  • Wil je verder nog iets bewaren in de tas? Denk maar aan sleutels, poepzakjes, clicker bijvoorbeeld, in dat geval zijn extra zakjes of compartimenten zeker handig.
  • Hoe bevestig je de tas? Wil je het aan je broek bevestigen met een clip? Of wil je liever een buikband? Als je vaak en langer traint dan gaat er namelijk niets boven een buikband. Je tas hangt stabieler en valt er niet zomaar af. Daarnaast draai je het ook snel naar een andere plaats.

Het verschil tussen beloningstasjes

In onderstaande video laat ik de tasjes zien die wij in het assortiment hebben. Voor elke trainer is er het perfecte tasje. Of dat nu een klein en compacte tas is of een luxe uitgebreide tas.

De volgende beloningstassen komen voorbij:

Heb je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen op dit artikel? Laat het me weten! Ik help je graag verder.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *