Opmeten tuig bij je hond, hoe doe je dat?

Opmeten tuig bij je hond, hoe doe je dat? Een van de meest gevraagde dingen bij ons via de shop, maar ik help je graag verder! Een goed passend tuig is immers het halve werk

Opmeten tuig hond

Ik heb een tijdje terug al een filmpje over dit onderwerp gemaakt, maar ik neem graag nog meer details met je door.

Het belangrijkste is dat een harnas goed en comfortabel past bij je hond. Dat kan je in beeld brengen door je hond goed op te meten. Een tuig of harnas moet je hond voldoende bewegingsvrijheid geven maar het mag natuurlijk ook niet gaan schuiven.

Zo meet je je hond

Zorg dat je hond goed recht staat en meet de borstomvang achter de voorpoten van je hond. Niet los, niet strak maar de daadwerkelijke omvang. De fabrikant van het tuig heeft zelf rekening gehouden met extra ruimte die nodig is.

Bepaal de plaats van de schouderbladen bij je hond als je van hieruit gaat meten kom je ongeveer bij de ellebogen van je hond uit. Gebruik een meetlint of een stuk touw dat je achteraf kan aflezen tegen een meetinstrument.

Staat je hond niet stil?

Staat je hond niet stil? Meet dan een paar keer. Het gemiddelde van je metingen geeft dan een goed beeld, maar probeer eventueel met een helper om tot een rustige meting te komen.

Is je hond nog in de groei?

Hou hier dan rekening mee als je na het meten van je hond de juiste maat gaat bepalen. De borstomvang van je hond groeit tot ongeveer 9 maanden. Meer info over groeiende honden en pups vindt je in deze blog.

De maat bepalen

De meeste merken hebben een duidelijke maattabel over de reikwijdte van de maten die beschikbaar zijn. Bij Dog Copenhagen betekend dit dat zodra je binnen de wijdte valt dat je hond ook in die maat valt. Meet je precies op de grens van 2 maten dan kies je best voor een grotere maat.

Comfort Walk Air maattabel

Vragen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de chat of via de mail/whatsapp. We helpen je graag verder!

Tuigen

De tuigen in ons assortiment zijn speciaal uitgezocht op ergonomisch ontwerp en hoog draagcomfort. De tuigen geven je hond voldoende bewegingsvrijheid.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *