Opmeten tuig bij je hond, hoe doe je dat?

Opmeten tuig bij je hond, hoe doe je dat

Hoe opmeten tuig bij je hond? Dat is toch wel is een veelgestelde vraag die wij krijgen. Ik heb een tijdje terug al een filmpje over dit onderwerp gemaakt, maar ik neem graag nog meer details met je door.

Waarom goed opmeten tuig bij je hond belangrijk is

Een goed passend tuig is essentieel voor de gezondheid en het comfort van je hond. Het kan namelijk voorkomen dat een slecht passend tuig gaat schuren. Daarom is het belangrijk om je hond op de juiste manier op te meten voordat je een tuig aanschaft.

Maatvoering Comfort Walk Pro Air tuig Dog Copenhagen. Hoe opmeten tuig bij je hond?

Hoe meet je je hond goed op?

Als je begint met het opmeten tuig bij je hond, zorg er dan voor dat hij of zij goed recht staat. Meet vervolgens de borstomvang achter de voorpoten van je hond. Zorg dat het meetlint niet te los, maar ook niet te strak zit. Het is namelijk belangrijk dat het tuig voldoende bewegingsvrijheid geeft, maar ook niet gaat schuiven.

Daarnaast is het belangrijk om de plaats van de schouderbladen te bepalen, omdat je van hieruit verder gaat meten. Door de schouderbladen te meten kom je ongeveer bij de ellebogen van je hond uit. Gebruik hiervoor een meetlint of een stuk touw dat je later tegen een meetinstrument kan aflezen.

Als je hond niet stil staat, is het handig om een paar keer te meten om het gemiddelde te berekenen. Hierdoor krijg je een nauwkeurigere meting. Als je het lastig vindt om je hond stil te laten staan, kan het helpen om even te vragen of iemand de hond vast houdt.

Als je hond nog in de groei is, houd er dan rekening mee dat de borstomvang van je hond groeit tot ongeveer 9 maanden. Het is daarom verstandig om een tuig te kopen dat meegroeit met je hond, zodat je niet na een paar maanden weer een nieuw tuig moet aanschaffen. Lees alles over een tuig voor je puppy hier.

De maat bepalen

De meeste merken hebben een duidelijke maattabel over de reikwijdte van de maten die beschikbaar zijn. Bij Dog Copenhagen betekend dit dat zodra je binnen de wijdte valt dat je hond ook in die maat valt. Meet je precies op de grens van 2 maten dan kies je best voor een grotere maat. Zorg dat je hierbij echt meerdere keren meet zodat je echt zeker bent van de maat. Dat is ook een vraag die wij veel krijgen via onze chat. Opmeten tuig bij je hond geeft je de benodigde informatie.

Comfort Walk Air maattabel

Waarom kiezen wij voor Dog Copenhagen tuigen?

Wij hebben ons assortiment van hondentuigen zorgvuldig samengesteld met als belangrijkste criteria het ergonomisch ontwerp en het hoog draagcomfort. Bij de keuze van deze tuigen hebben wij rekening gehouden met het welzijn van de hond en zijn natuurlijke bewegingen. Door de juiste pasvorm en het gebruik van hoogwaardige materialen bieden onze tuigen de hond optimale bewegingsvrijheid en zorgen ze voor een gelijkmatige drukverdeling over het lichaam van de hond.

Onze tuigen zijn ontworpen om de bewegingen van de hond niet te belemmeren en zo comfortabel mogelijk te maken. Hierdoor kan de hond vrij bewegen en genieten van zijn wandeling zonder enige vorm van ongemak of irritatie. Het gebruik van een hondentuig zorgt er ook voor dat de druk op de nek van de hond wordt vermeden. Opmeten tuig bij je hond geeft je de benodigde informatie voor een goed passend tuig.

Vragen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de chat of via de mail/whatsapp. We helpen je graag verder! Bij ons vindt u een ruime keuze aan hondentuigen die geschikt zijn voor verschillende rassen en maten van honden. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van het juiste tuig voor uw hond, zodat u samen zorgeloos van uw wandelingen kunt genieten.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *