Een hondenjas bij het sporten?

Een hondenjas tijdens het sporten?

Een vraag die ik regelmatig krijg en zelfs vaker met ja moet beantwoorden dan ik zelf had verwacht een aantal jaren geleden. Kijk, alles is natuurlijk afhankelijk van wat voor sport, hoe wordt de training gegeven, wat voor hond heb je maar er zijn zeker wat algemene adviezen die je kan geven.

Warming Up en Cooling Down

Een goede sporttraining bestaat uit een goede warming up en eindigt met een degelijke cooling down. Maar wees eens eerlijk, doe jij dat op je behendigheid of hooperstraining? Of elke andere sport die je kan doen met je hond? Gelukkig zie ik het vaker voorkomen en weten ook instructeurs steeds beter het belang hiervan maar het wordt nog heel vaak niet gedaan.

Een goede warming up en cooling down kan je ook zelf doen he, je moet daarvan niet afhankelijk zijn van je instructeur. Ga ruim op tijd naar de hondenschool en begin met een flinke wandeling, gooi er even een sprintje tussendoor en wat stretch oefeningen en je hond is helemaal opgewarmd om goed van start te gaan.

En die cooling down? Stap niet direct in die koude auto maar wandelen even goed uit.

JumppaPomppa hondenjas
JumppaPomppa

Afkoelingsgevaar

In de winter heb je snel afkoelingsgevaar. Veel hondentraining wordt natuurlijk buiten gegeven, of in een grote hal die niet verwarmd is. De vloer is daar koud en het is niet te voorkomen dat je op elkaar staat te wachten. Juist op die momenten dat je hond stil ligt of staat loop je gevaar dat de spieren weer afkoelen en wellicht ook te snel. En daarmee helaas ook weer kans maakt op blessures.

Een hondenjas kan je daar mee helpen, kies voor een jas die je snel makkelijk aan en uit kan doen en die net genoeg isoleert voor wat jouw hond nodig heeft. Afhankelijk van jouw hond kan dat bijvoorbeeld een JumppaPomppa zijn of een KevytPomppa.

Belangrijk is dat je hond zich in elk geval goed kan bewegen in zijn hondenjas en dat het isolerend werkt. De spieren wil je zo lang mogelijk warm houden. En ja ook je hond met een dikke vacht kan daar hulp bij gebruiken.

Na de training

Na je training heb je ook een flinke valkuil. Je bent flink aan de bak geweest en zelf al doe je een flinke cooling down (10 min uitwandelen bijvoorbeeld). Dan nog is je auto in de winter ijskoud. En die verwarming van de auto draait lekker aan de voorkant maar het duurt eeuwig voordat het in de koffer of de achterbank een beetje op temperatuur is. Daarnaast ligt je hond ook nog eens compleet stil.

Hou dus ook na de training de spieren van je hond warm. Geef hem een dikkere hondenjas aan dan tijdens de training zoals bijvoorbeeld de ToppaPomppa, deze is namelijk langer en bedekt dus de spieren extra goed. Je hond zal sneller herstellen van de training en je voorkomt ook weer blessures.

Zeker bij klachten aan het bewegingsapparaat

Tegenwoordig kunnen we ook leuk sporten met onze hond als hij problemen heeft met zijn gewrichten of spieren. Deze honden lopen vaak Hoopers of Treibball met erg veel plezier en passie. Juist bij deze honden zie ik erg veel toegevoegde waarde om een jas tijdens of na het sporten aan te doen.

Vooral als je een gepassioneerde hond hebt gooit hij toch net wat te veel energie in zijn training waardoor de belasting op het randje van het goede balanceert. Help hem dan ook dat extra beetje door hem te ondersteunen in zijn herstel na de training met een goede hondenjas. Zoek de juiste balans voor jullie allebei.

Conclusie

Ja, je hebt sneller een jas voor je hond nodig dan je denkt. En wat dan de juiste jas is? Dat lees je hier.

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op! Ik help je graag verder.

63,90101,90 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

71,90109,90 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

55,9091,90 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

48,9085,90 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

32,9052,90 incl. BTW

Verzending binnen 1-2 werkdagen

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *