Halsband of een tuig? Wat is de beste keuze?

Halsband of een Tuig, wat is de beste keuze?

Wat is beter een halsband of een tuig? Net zoals mensen komen honden in alle soorten maten en bouw voor. Wat werkt voor de een hoeft niet te werken voor de ander. Wat is het beste voor jouw hond is dus de juiste vraag.

Halsbanden

Halsbanden zijn het meest traditioneel in gebruik bij het wandelen en trainen. Er zijn halsbanden uit nylon of halsbanden gevoerd met neopreen. Wat je zeker niet moet gebruiken zijn de sliphalsbanden of de prikhalsbanden. Deze halsbanden kunnen je hond verwonden en er zijn veel positievere manieren om je hond te trainen waarbij je hem niet moet pijn doen om aandacht te krijgen.

Wanneer te gebruiken

Als je hond niet trekt, uitvalt, geen luchtpijpproblemen of ademhalingsproblemen heeft is een halsband een goede optie voor elke dag. Klein of groot dat maakt niet uit. De halsband is niet aan te raden voor honden die trekken, uitvallen of luchtpijn – en of ademhalingsproblemen hebben. Voor deze honden is een tuig een betere optie.

Urban Style Halsband
Urban Style Halsband Ocean Blue

Tuigen

Tuigen zijn tegenwoordig heel populair. Dit is onder andere vanwege de toegenomen kennis en bewustwording van de impact van trekken en ademhalingsproblemen kunnen hebben op je hond.

Wanneer te gebruiken

Honden die trekken en flink uitvallen zijn de beste kandidaten voor een tuig. Als honden constant trekken bij het wandelen of plots¬†uitvalt kan dit een belasting zijn voor de nek en keel met potenti√ęle schade op termijn. Los van het trekken aan de lijn zijn ook de kleine rassen en honden met korte neuzen¬†goede kandidaten voor een tuig. Rassen met korte neuzen zoals een mopshond, hebben voordelen aan een tuig vanwege hun aanleg voor ademhalingsproblemen en het samenklappen van de luchtpijp.

Dus als je hond aan één of meerdere opties voldoet dan heeft een tuig de voorkeur. Nu dat je weet dat je een tuig nodig hebt moet je besluiten welke het beste is voor jouw hond.

Comfort Walk Pro tuig - Dog Copenhagen - CWP-Harness-1Outdoor-P1011970V2
Comfort Walk Pro Tuig

Voor alle halsbanden en tuigen gelden bij ons de volgende eisen:

  • Goede kwaliteit
  • Zichtbaar in het donker
  • Veilig materiaal
  • Zit comfortabel
  • Geeft volledige bewegingsvrijheid
  • Ze hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding

Wat met de anti-trek hulpmiddelen of tuigen

Bijna alle anti-trek hulpmiddelen of tuigen geven de hond pijn of ongemak, daarom hebben wij deze niet in het assortiment. Zelfs bij het gebruik van deze artikelen blijft training belangrijk. De hond gaat van nature uit trekken, zijn loopsnelheid is gewoon sneller, leer je hond daarom netjes met een losse lijn mee te wandelen en volg niet als hij trekt.

De tuigen van Dog Copenhagen hebben een bevestigingspunt aan de borst voor je lijn. Door je lijn daar te bevestigen heb je meer controle over een hond die flink trekt zonder dat je hem pijn doet en kan je beginnen om hem netjes te leren naast te wandelen.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *