Klant aan het woord: Sabrina

Klant aan het woord Sabrina header 2

In deze blogserie laten we klanten aan het woord over hun ervaring met The Dog Company. Deze keer het woord aan Sabrina.

Zij heeft een kleine hond en deze zien we toch wat minder op de hondenschool, Sabrina doet dan ook een warme oproep aan eigenaren van kleine honden.

Wat leuk dat ik je mag interviewen! Kan je wat meer over jezelf, je gezin en je hond vertellen?

Wij zijn Gunther en Sabrina en wonen net over de grens in België. We hebben geen kinderen maar sinds vorig jaar zijn we met zijn drietjes want ons hondenkind Mila is erbij gekomen. Ze is een pittige Golddust Yorkshire Terriër van net 10 maanden oud: enorm nieuwsgierig, gek op mensen, voorzichtig enthousiast naar andere honden en eentje die weet wat ze wil.

Sinds welke leeftijd is je hond onderdeel van jullie gezin?

Op de leeftijd van 9,5 weken zijn we Mila gaan ophalen bij de kweker dus ze is al van heel klein bij ons en we hebben haar van heel kleintjes kunnen opvolgen en helpen opgroeien. 

Hoe ben je bij the Dog Company terecht gekomen?

Bij Mila’s 1e bezoek aan onze dierenarts vroeg ik haar of ze geen goede hondenschool wist, en liefst een waar kleine honden welkom zijn. In mijn ogen waren hondenscholen vooral gericht op grote honden die veel beweging en discipline nodig hebben. Mila is weliswaar een klein hondje maar ik vind het heel belangrijk dat ze dezelfde kansen krijgt als een grotere hond. Ook al ziet Mila er schattig uit, ik merk in alles dat ze een echte hond is die ook graag met de bal speelt, graaft, wandelt, ravot en uitgedaagd wil worden met spelletjes en truukjes. Maar bovenal vind ik het belangrijk dat ze ook sociale vaardigheden leert zodat ik met haar buiten kan komen en ze niet beantwoordt aan het cliché van het ‘kleine keffertje’. Onze dierenarts raadde me aan eens te informeren bij The Dog Company.

Wat gaf de doorslag waardoor je klant bent geworden bij The Dog Company?

Ik had een account gemaakt op de site om ons in te schrijven voor de Puppy- en Beginnerscursus maar ik durfde de stap eigenlijk niet zetten om effectief in te schrijven. Mila is een kleine hond maar op dat moment was ze een nog kleinere pup en ik had eerlijk gezegd veel schrik dat ze aangevallen zou worden door de grotere honden, of op zijn minst dat ze daar niet zou thuishoren. Terwijl ik toch heel graag wou dat Mila kon socialiseren met andere honden, voor haar welzijn en omdat ik had gelezen hoe belangrijk dat is.
Kathleen mailde me kort na het aanmaken van die account of ze me ergens mee kon helpen en zo heb ik uiteindelijk een erg verhelderend en geruststellend gesprek gehad. Daarna heb ik me gelijk ingeschreven en daar ben ik nog steeds heel blij om.

Waarom zouden andere hondeneigenaren voor ons moeten kiezen?

Voor mij was het heel belangrijk dat ik bij het 1e bezoek aan de winkel voor het aanschaffen van materiaal voor de pupcursus zag hoe vriendelijk en lief Kathleen met Mila was en hoe ze haar ook echt als volwaardige hond aanzag, dat ze niet op haar neerkeek omdat ze ‘maar een York is’ en geen standaard hondenschool-materiaal. Een ander iets dat minstens even belangrijk is, is dat je bij vragen of problemen altijd contact kan opnemen met Kathleen en ze zo haar tijd neemt om je verder te helpen. Daarin kan je niet anders dan voelen hoe ze zich met hart en ziel inzet voor haar bedrijf. 
Last but not least: de positieve trainingsmethode die alle trainers van The Dog Company hanteren zodat je met je hond een hechte en echte band kan opbouwen en zodat zowel het baasje als de hond het leuk vinden. 
En een bonus daarbovenop vind ik dat je The Dog Company bereikt langs de Zeeuwse polders… Lekker rustig en zo mooi…

Welke training(en) heb je gevolgd en/of volg je momenteel?

We zijn gestart met de Puppy-en Beginnerscursus en daarop aansluitend hebben we ook de Basiscursus voltooid. Momenteel zijn we bezig met Basis Hoopers. Tussendoor hebben we ook enkele themalessen gevolgd zoals Balans en Coördinatie en Focus Games.

Wat maakt trainen bij the Dog Company leuk?

De omgeving, de positieve en gemoedelijke sfeer en de vele toffe themalessen die regelmatig aangeboden worden. 

Wat is het leukste dat je al geleerd hebt bij The Dog Company?

Aan de lijn leren lopen… omdat we daar elke dag plezier van hebben. In het begin leek dat een erg moeilijke opgave maar we hebben veel vooruitgang gemaakt en Mila loopt nu meestal mooi mee, zonder trekken aan de lijn en dat is voor iedereen fijner.

Wat is de meest waardevolle les die je geleerd hebt?

Dat stress hebben als er iets niet lukt, niet nodig is. Dat het aangenaam mag blijven voor iedereen en dat je – als er iets niet lukt – altijd een stapje terug kan zetten om vandaaruit weer te vertrekken. 

Wat vindt je het allerleukste aan het hebben van een hond?

Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind… Ik geniet er enorm van als ik haar zie slapen, zo vredig, zo knus en vol overgave. Dat geeft me zelf een ontspannen gevoel, zelfs als ik zelf volop aan het werk ben. 

Wat vindt je het moeilijkste of is de grootste uitdaging aan het hebben van een hond?

Time management en in het bijzonder kiezen voor tijd voor mezelf. Ik hou momenteel heel veel rekening met de noden van Mila zoals wandelen, verzorging, spelen en trainen. Naast mijn werk en het huishouden blijft er dan niet veel tijd meer over om eens iets leuks voor mezelf te doen. Dat is een werkpunt voor de komende tijd.

Wat zou je nog met je hond willen bereiken?

Op dit moment zou ik zeggen: de basistechnieken van Hoopers onder de knie krijgen. Het lijkt me een leuke hondensport om samen te doen en Mila krijgt haar beweging zonder overbelasting, daarom zou ik daar toch graag in slagen.

Heb je nog tips voor andere hondeneigenaren?

Aangezien we zelf een klein hondje hebben, zou ik graag een warme oproep doen aan baasjes van kleine hondjes die overwegen of twijfelen om de stap te zetten. Onze kleintjes hebben evengoed behoefte aan leren, spelen en socialiseren en het maakt het samenleven zoveel aangenamer. Bij The Dog Company wordt er in kleine groepjes gewerkt en kan er afstand gegarandeerd worden waardoor je hond in de nabijheid van andere honden met jou een band kan opbouwen en dat is zo waardevol, dat merken we elke dag.

Heb je nog andere aanvullingen die we zeker moeten vermelden?

Ik zou het team van The Dog Company nog eens extra in de bloemetjes willen zetten voor het geweldige werk dat ze doen en voor de hartelijkheid waarmee jullie Mila benaderen, zowel als we naar de winkel komen als op training. Dank je wel!

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *