Hoe goed zorg te dragen voor je Pomppa hondenjas

onderhoud pomppa header

Zorg dragen voor je Pomppa hondenjas is essentieel zodat hij werkt op de beste manier mogelijk en je hond kan beschermen – ondanks het weer. De kwalitatieve materialen zijn gemaakt om lang mee te gaan en met goede zorg, kan de levensduur van je Pomppa verlengt worden met jaren!

Dagelijks onderhoud

Drogen

Pomppa is de beste vriend van je hond, met name op een regenachtige dag. Na gebruik zou je een natte jas altijd goed moeten laten opdrogen. Dus in plaats van hem op te vouwen en weg te leggen in een kast of hem op de grond te leggen, hang hem op en laat het drogen in een goed geventileerde ruimte, liefst buiten.

Droge Pomppa hondenjas
Laat je Pomppa producten drogen in een goed geventileerde ruimte om kreuken en ongewenste geuren te vermijden.

Vlekken verwijderen

Zorg dat je allerlei soorten vlekken van de jas verwijderd zodra ze verschijnen, of dit nu veroorzaakt is door een onverwachte duik in een modderpoel of een gek avontuur op een regenachtige dag. Allereerst, laat de jas goed drogen, opgedroogd zand en vuil valt er makkelijk af door te schudden en zachtjes te wrijven. Overgebleven vlekken kunnen lokaal verwijderd worden met een vochtige doek. Gebruik een mild wasmiddel indien nodig. Voorkom flink wrijven op de buitenste stof want dit kan de waterafstotende eigenschappen van de stof afbreken.

Vlekken verwijderen Pomppa hondenjas
Verwijder vlekken lokaal met een vochtige doek.

Geur verwijderen

Zoals met alle hondenproducten kan ook de hondenjas een ongewenste geur krijgen na een tijdje, zelfs als er geen zichtbaar vuil te zien is. Ongewenste geuren kan je voorkomen door de jas regelmatig te luchten in de frisse buitenlucht. Als de geur lastig kwijt te raken is, stop dan de jas in een plastic tas en plaats deze in de vriezer voor enkele uren. Dit zou alle geurveroorzakende bacteriën moeten elimineren.

Onderhoud indien nodig

Wassen

Voorkom altijd onnodig wassen van Pomppa producten. Naast de hoge waterconsumptie zal wassen de stof verslijten en ook zijn technische eigenschappen. Als de jas toch gewassen moet worden gebruik dan een wasmachine. We raden aan om een wasnetje te gebruiken om onnodige slijtage te voorkomen. Vergeet ook niet om de gesp te sluiten om te voorkomen dat er schade aan andere dingen komt.

Was de jas op 30°C met een delicaat programma. Gebruik geen wasverzachter of bleek. We raden niet aan om de jas te drogen in de droger of te strijken omdat de warmte de technische eigenschappen van de stof kan aantasten. De beste manier om de Pomppa hondenjas te laten drogen is hem op te hangen en te drogen in een goed geventileerde ruimte. Wasinstructies kan je vinden op het onderhoudslabel binnen de hals van elke jas.

Wassen wasmachine Pomppa hondenjas
Was Pomppa in een wasmachine enkel indien nodig.

Coating

De jassen hebben een waterproof buitenlaag die ook behandeld is met een waterafstotende coating. Na een aantal wasbeurten kan het zijn dat de waterproof coating minder werkzaam is, maar desondanks is de stof nog steeds 100% waterproof. De jas kan opnieuw gecoat worden door gebruik te maken van een waterafstotende spray die je kan vinden bij diverse outdoor winkels.

Recycling

Een goed onderhouden Pomppa zal jaren meegaan. Voordat je besluit om een kapotte of versleten jas weg te gooien, kijk eerst of het te repareren is. Als je beslist om de jas niet meer te gebruiken raden we aan om het door te geven aan een andere hond. Op deze manier zal Pomppa plezier brengen ook aan de volgende eigenaar!

Pomppa is een lange termijn investering als je hem goed onderhoud en voor zorgt! Mocht je meer informatie willen over het onderhoud of zorg van je product mag je altijd contact opnemen.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *