Wat is motivatie

Dog Company Blog website template 2

Motivatie is de onderliggende basis van leren. Een hond die niet goed gemotiveerd is, zal waarschijnlijk niet alles leren wat we willen. Om dit wel te bereiken is een gemotiveerde hond essentieel. Om oefeningen te leren vereist dit motivatie. En om eventueel wedstrijden te lopen moet je helemaal een gemotiveerde hond hebben!

Geluk

Soms heb je geluk en heb je een hond die makkelijk te motiveren is met verschillende opties zoals voer, speelgoed en de oefeningen op zich. Maar wat nu als je een hond hebt die wat lastiger te motiveren is? Het is dan aan jou als eigenaar om manieren te vinden die je hond motiveren en dus zijn gedrag kunnen sturen. Dit is echter soms best lastig.

Iets zal niet werken als motivator als je hond het niet wilt. Het maakt niet uit hoe graag jij als eigenaar wilt dat het motiverend werkt.

Dus om gemotiveerd te zijn moet de hond het willen.

Dat betekent echter niet dat de hond geboren moet zijn met de wil om het te willen. Gelukkig niet! Er zijn verschillende manieren om een hond zijn interesse te kunnen vergroten, maar zolang de hond geen echte interesse in een object of een activiteit toont dan is het geen motivator en kunnen we het niet inzetten voor training.

Een motivator is iets dat je hond een reden geeft om iets te doen.

Motivatieopties

Je hebt verschillende opties om je hond mee te motiveren. Grofweg is dit spelen met jou, spelen met speelgoed, voer, spelen met voer, aandacht en niet directe motivaties (zoals los mogen lopen, snuffelen etc).

In onze shop vindt je diverse opties om je hond te motiveren. Van speelgoed tot snacks. Vragen over motivatie? Reageer dan gerust hieronder of neem contact met me op.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *