Een hondenlampje, hoe kies je de juiste kleur?

Orbiloc: Hoe kies je de juiste kleur hondenlampje?

Als je gaat kijken naar hondenlampje dan kom je diverse kleuren tegen. Lastig, want wat is nu de beste kleur. Kijk je vooral naar wat mooi is? Of wil je toch ook de praktische kant bekijken. Elke kleur heeft zo zijn eigen eigenschappen en helpt je wellicht om de juiste keuze te maken.

Algemeen advies kleurkeuze

Kies een andere kleur voor elke hond, hierdoor kan je ze onderscheiden op afstand.

We raden het volgende aan:

De Orbiloc Dog Dual is beschikbaar in veel verschillende kleuren. De modekleuren geven je de vrijheid om de stijl van je hond een persoonlijke touch te geven. En de signaalkleuren geven je de mogelijkheid om de juiste kleur te kiezen voor jouw specifieke wensen of specifieke weersomstandigheden. Kies verschillende kleuren voor elk van je honden zodat je ze uit elkaar kan houden op een afstand.

De zichtbaarheid van de Orbiloc lamp heeft te maken met verschillende factoren; het design van de lens, de kracht van de LED, hoe het oog verschillende kleuren opneemt en de weersomstandigheden. Om de juiste kleur te kiezen voor de lamp voor je hond hebben we een beschrijving voor je gemaakt.

Orbiloc Dog Dual Paars - hondenlampje
De juiste kleur zorgt voor extra duidelijkheid. Mina draagt hier de paarse Orbiloc Dog Dual.

Signaalkleuren hondenlampje

Orbiloc Dog Dual - LED lamp
Signaalkleuren Orbiloc Dog Dual

Geel:

Geel licht is de meest eye-catching kleur wat het een uniek en nuttige kleur maakt. Het mensenoog is een expert in het onderscheiden van de gele kleur van andere kleuren en is erg zichtbaar in mistig weer. Het gele licht is zacht voor de ogen om naar te kijken waardoor het ideaal is voor wandelingen aan een korte lijn. We kennen de kleur ook van waarschuwingssignalen en wegwerkzaamheden waarbij bestuurders gewend zijn om af te remmen.

Rood:

De kleur rood is het universeel signaal voor aandacht, dus in een noodgeval is rood licht super voor signalering en veiligheid. Deze kleur heeft de grootste golflengte van alle kleuren in het zichtbare spectrum waardoor je het vanaf een grotere afstand kan zien dan andere kleuren. De kleur rood is ook zacht voor de ogen om in het donker te kijken en verstoord daardoor je nachtvisie niet. Niet erg geschikt voor als je in de stad woont omdat rood een kleur is die je ook vaak in auto’s terug ziet en daardoor minder opvalt. 

Blauw:

Het blauwe licht wordt geassocieerd met politie, noodgevallen en ongelukken. Hierdoor gaan bestuurders afremmen in het verkeer en daardoor kan er gezegd worden dat het een preventief effect heeft op ongelukken. In gedimd licht schijnt de kleur blauw sterker dan andere kleuren.

Wit:

Wit licht wordt geassocieerd met koplampen van auto’s en fietsen en kan doordoor geassocieerd worden met de voorwaartse beweging van een renner of een wandelaar. Het witte licht schijnt makkelijk door dikke en lange vacht. Bij noodgevallen kan het witte licht ook gebruikt worden als mini zaklamp.

Groen:

Groen licht verbeterd de nachtvisie en helpt om contrasten te zien. Het mensenlijk oog ziet de groene kleur beter dan andere kleuren. Door millennia heen hebben mensen meer interactie met de groene kleur aangezien deze in de natuur het meeste voorkomt. Daardoor zijn we geëvolueerd met een voorkeur voor de kleur groen. Dit maakt het groene licht een optimale kleur om gezien te worden in elke setting. Groen is ook goed zichtbaar in zonlicht en helder weer en staat bekend om een kalmerend effect.

Modekleuren hondenlampje

Orbiloc Dog Dual - LED lamp
Modekleuren Orbiloc Dog Dual

Turquoise:

Turquoise licht is een mengeling van de kleuren blauw en groen en het heeft een sterke link met de kleur van de oceaan. Het turquoise licht is een perfecte gender-neutrale kleur die je uitrusting laat opvallen.

Roze:

Roze is een kleur die vaak geassocieerd wordt met gevoeligheid, beleefdheid en zoetigheid. Het roze licht is een mix van paars en rood en het symboliseert energie, passie en plezier. Het roze licht kan gecombineerd worden met bijna alle kleuren – voegt een beetje glamour toe aan je uitrusting.

Dark:

Het Dark licht heeft een overall stijlvolle, minimalistische en ontwikkelde look en is uitgerust met een als xenon wit licht. Het Dark licht is de perfecte match voor die welke houden van cool, effect en een futuristische look.

Amber:

Amber is een heldere, warme tint die tussen geel en oranje zit in het kleurenspectrum. Het is warmere, diepere, meer gouden gloed van geel, perfect voor levendige accenten in ontwerpen. Combineer het met de warme toon van diepbruin en rood en je krijgt een levendig, aarde pallet. Combineer het met diepe kleuren groen voor een natuurlijk, herfstachtig effect als alternatief.

Paars:

Het paarse licht is een mix van twee kleuren rood en blauw met een elegant en modern gevoel. Het paarse licht is ontwikkelde, variërende en veelzijdige kleur die geschikt is voor een combinatie met heel veel verschillende halsbanden en tuigen.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Kathleen den Dekker – The Dog Company

Orbiloc Dog Dual

Maak je keuze voor de juiste kleur hondenlampje en zorg dat je voorbereid bent voordat je overallen wordt door de donkere avonden!

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *