Hoe leer je je hond een goed trekspel: Een 7 stappengids

Hoe leer je je hond een goed trekspel?

Experts zijn het er allemaal mee eens dat een trekspel goed is voor je hond. Het geeft je band een flinke boost. Het is een ultieme beloning tijdens training. En, het belangrijkste, is ook nog eens ontzettend leuk!

Veel van onze klanten vinden het toch lastig om een trekspel te spelen met hun hond. Ze zijn bang dat ze “het fout doen”.

Ik geloof echter dat elke hond, van elke leeftijd en van elk ras, veilig kan genieten van een trekspel. En dat elke eigenaar kan leren hoe om te gaan met het speeltje wat gebruikt wordt voor een trekspel.

Daarom hier de 7 stappengids voor een goed trekspel:

Stap 1. Denk als een prooi

Start met spelen met je hond en je trekspeeltje in een omgeving met weinig tot geen afleiding. Beweeg het speeltje op de vloer en gebruik een variatie in snelheid die lijkt op een prooi; traag, snel, traag.

Stap 2. Beloon en moedig aan

Leer je hond positief om te trekken. Als je hond het bijtgedeelte pakt zorg dat je veel aanmoedigt zodat ze weten dat ze het goed doen. Met onze schapenhuidproducten, die met name wollig en onweerstaanbaar zijn, moedig je je hond aan om te bijten in het complete stuk. Sommige nieuwelingen houden vast aan de uiteindes van de wol waardoor de wol iets eraf kan komen. Als je hond dit doet, vraag ze om even los te laten en bied het bijgedeelte opnieuw aan. Beloon als ze het volledig vast pakken.

Stap 3. Zorg voor een goede spanning

Als ze het bijtgedeelte eenmaal vast hebben, gebruik dan slechts lichte druk op het speeltje. Probeer hard trekken te voorkomen tot je hond meer zelfvertrouwen heeft. De spanning moet zoveel zijn dat het wegvalt als ze loslaten en ze niet kunnen herpakken op het speeltje. Dit is belangrijk voor honden die graag herpakken en zo hun weg naar het handvat vinden. Als je een hond hebt die voor het handvat gaat, probeer dan onze Bungee Ring Schaap.

Stap 4. Match met je hond zijn inzet en enthousiasme

Bij een nest pups is het normaal voor honden om te spelen met een nestgenoot die hetzelfde formaat en sterkte heeft dan hem. Er is niks leuks aan steeds verliezen en er is ook niks aan als je kunt winnen zonder uitdaging. Om vertrouwen op te bouwen, laat je hond het trekspel af en toe eens winnen, met name in het begin.

Stap 5. Weerstand omhoog

Als je hond doorheeft hoe een trekspel werkt kan je meer gaan trekken aan het trekspeeltje. Onze bungee speeltjes zijn daar ideaal voor. De stretch van het echte bungee koord is populair omdat het rukken voorkomt.

Stap 6. Gebruik de juiste beweging

Gebruik een heen en weer beweging in plaats van een op en neer beweging. Hierdoor kan je vol trekken zonder je zorgen te maken om de nek van je hond (of je eigen schouder). Nogmaals, als dat een zorg is, kies dan voor een speeltje met een bungee handvat. Sommige honden houden van fysiek contact tijdens het spel om ze super enthousiast te krijgen, maar doe dit alleen als ze vol zelfvertrouwen zijn.

Stap 7. Leer start en stop signalen

Het ontwikkelen van een betrouwbare start- en stopsignaal is een goede optie om te overwegen zodat het duidelijk is voor je hond wanneer hij mag trekken en wanneer hij moet stoppen.

Heb je meer trekspel vragen? Laat het me gerust weten!

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *