Spelen met speelgoed

Spelen met honden speelgoed

Deze vorm van spel brengt soms nogal discussie, verwarring en angst bij veel eigenaren en dan met name het trekspel. Een goed trekspel kan de intensiteit en focus om te werken enorm verbeteren bij jouw hond. Honden die graag spelen met speelgoed en dan met name trekken brengen veel energie, enthousiasme en plezier in het spel – dit alles kunnen we weer gebruiken om te motiveren en om werk te perfectioneren bij die hond.

Dit is vooral duidelijk als de hond de eigenaar smeekt om te trainen en geen nee accepteert. Denk maar aan bijvoorbeeld een Border Collie die keer op keer het balletje voor je neerlegt of in je handen duwt. Dit soort honden leren de eigenaar vaak spelen in plaats van omgekeerd. Ze vergeven spelfouten van de eigenaar omdat het spel zo belangrijk is voor hen. Honden die uit werklijnen komen (IPO, herders, terriers, etc) kunnen erg sterk en volhoudend zijn in hun trekspel. Het is dan ook niet toevallig dat deze honden  voor een groot deel de top in verschillende hondensporten domineren.

Dog Comets Stardust Roze
Deze hond is gek op haar Stardust bal

Ook zijn er honden die maar een matige interesse hebben in speelgoed, of simpelweg minder energierijke honden zijn. In dit geval is het niet altijd zo dat de hond nooit geleerd heeft om te spelen en hoeft het dus niet de schuld van de eigenaar te zijn.

Je hond in zo’n geval dwingen om te spelen zal vaak een tegengestelde reactie opleveren. In het beste geval zal je hond spel leuk leren vinden. In het slechtste geval ontwikkeld de hond angst voor de eigenaar of een speeltje.

Een goed trekspel is een motorische vaardigheid. Als je de vaardigheid mist om een trekspel belonend te maken voor je hond zal je problemen hebben om een interactief spel met speelgoed leuk te maken voor je hond onafhankelijk van de wil van je hond om te spelen. Als je niet de moeite neemt om te investeren in het spel dan zal je de voordelen van het spelen met speelgoed verliezen. Idealiter leert je hond te houden van een trekspel. De hond zal jou gaan associeren met dit geweldige spel, wat je glimlach meer waard maakt als je bewegingen persoonlijke interacties met je hond maken.

Chaser Tug Nepbont
Een chaser zorgt voor veilige afstand

De meeste honden willen spelen als je het spel goed aanbied en op een positieve en interactieve manier. Ze hebben de genetica om te spelen en houden van het spel, maar ze hebben hulp nodig om te zien hoe leuk interactief spelen met speelgoed kan zijn voor hen.

Deze middelmatige honden laten niet altijd dezelfde intensiteit en toewijding zien als de meer natuurlijke spelers, veel van deze honden zullen liefde voor het spel ontwikkelen die voer als motivator kan overtreffen. Alleen dit al maakt interactief spelen met speelgoed de moeite waard. Zelfs als je hond dit punt niet bereikt is er een significante waarde om spelen met speelgoed naast voer te gebruiken bij de training.

Trekspeelgoed

Goed trekspeelgoed moet sterk zijn, leuk voor de hond en comfortabel voor de baas. Dit speelgoed zoeken we speciaal voor jou.

 

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *