Hoe voorkom ik schrokken bij mijn hond?

Hoe voorkom ik schrokken bij mijn hond

Schrokken is niet goed, maar hoe voorkom je het nu? En welke producten kunnen daar bij helpen?

Algemene tips

  • Zorg dat je hond op een rustige plaats kan eten
  • Zorg voor zo min mogelijk afleiding van andere dieren of andere geluiden
  • Heb je een nestje? Laat meerdere pups niet uit 1 voerbak eten
  • Maak gebruik van een product om schrokken te voorkomen
  • Verspreid of verstop brokken door het huis en/of de tuin
  • Voeg een kleine hoeveelheid water toe aan de brokken, pas op dat de voeding niet papperig wordt dan kan je hond namelijk wel weer schrokken
  • Geef een grotere brok indien mogelijk

Welke producten kunnen helpen bij het schrokken?

Uiteraard kunnen veel producten helpen om schrokken te voorkomen. Ik noem hier mijn favoriete producten of je nu brokken of vlees geeft aan je hond. En uiteraard is afwisseling altijd leuk! Je zal zien dat je hond steeds beter wordt in een puzzel op te lossen.

Indien je brokken geeft

Als je brokken geeft kan je gebruiken maken van een zogenoemde feeder, dit speelgoed heeft vaak een opening waar je snel de brokken in doet. Vervolgens moet je hond gaan wiebelen en actief aan de slag met de speeltjes om te zorgen dat hij de brokjes kan bemachtigen.

De brokjes vallen er vervolgens weer uit, soms meerdere, soms een enkele afhankelijk van de inzet van je hond.

De Rumbl is een rubberen speeltje wat vrij geruisloos door je huis heen gaat. Ook vindt je hond het vaak leuk om hiermee te spelen als hij leeg is.

De Wobble Bowl of de Treat Maze zijn gemaakt van hard plastic. De Wobble Bowl is de grootste van de twee en heeft als voordeel dat je goed kan zien hoeveel er nog in zit.

Hieronder zie je de speeltjes die ik hierboven genoemd heb.

Indien je vlees geeft

Als je vlees geeft gebruik je best een product waar dit makkelijk is in te scheppen, makkelijk schoon te maken is en toch nog stevig is voor je hond. Alle genoemde producten mogen in de bovenste la van je vaatwasser.

De meest bekende optie is de KONG maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. De KONG heeft een relatief smalle opening en er zit een gaatje aan de onderkant waardoor nattere voeding eruit kan druppen.

De Tux heeft een kleinere capaciteit met 3 gekke bollen waardoor het niet perfect recht ligt en wat lastiger voor je hond is om hem goed strak vast te houden. Hij is verkrijgbaar in twee maten.

Een echte topper is de Toppl, deze is verkrijgbaar in twee maten en heeft een brede opening. Je kan ze alleen gebruiken maar ook de small in de large vast draaien waardoor de uitdaging nog groter wordt voor je hond.

Hieronder zie je de speeltjes die ik hierboven genoemd heb.

Vragen?

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op! Ik help je graag verder via bijvoorbeeld de chat, Whatsapp of een van de andere opties om contact op te nemen.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *