Pomppa: de juiste maat kiezen

Maat kiezen pomppa jas

De juiste maat kiezen is belangrijk. Als de maat van de jas juist is past deze goed, zo biedt het maximale bescherming voor de belangrijke spiergroepen en blijft het op zijn plek ook op volle snelheid. Pomppa past zeer goed voor slanke honden en heeft ook voor de zwaarder gebouwde honden de juiste afmetingen. Het belangrijkste bij het kiezen van de maat is dat jas de natuurlijke bewegingen niet in de weg zit en de hond zich comfortabel voelt in de jas.

Pomppa hondenjassen zijn afgestemd op de lengte van de hond zijn rug. De maat zou nooit kleiner moeten zijn dan de lengte van de rug aangeeft. Afhankelijk van de maten van de hond en zijn vacht kan de juiste maat groter zijn dan de lengte van zijn rug.

Het gebruik van de jas is ook van invloed op de maat van de jas. Als je een jas kiest voor actief outdoor gebruik dan is het belangrijk dat de jas goed past aan de taille. Voor rustigere activiteiten en wachten op hun plaats kan de jas gerust een beetje groter zijn.

De juiste maat kiezen - Pomppa

 

Op de afbeelding kan je zien waar je de afmetingen moet nemen die gebruikt zijn in de matentabellen van Pomppa. Bij het meten moet je hond in staande positie staan, zijn ruggenwervel moet zo recht mogelijk zijn. Metingen neem je strak op de hond. Als de hond een dikke vacht heeft moet je overwegen om een beetje extra te nemen in de maten.

  1. Rug – Meet de ruglengte van nek tot de basis van de staart. Het startpunt in de nek is waar de schouderbladen samenkomen.
  2. Nek – De omtrek van de nek wordt gemeten op hetzelfde punt als het startpunt van de rugafmeting. Deze meting wordt enkel gebruikt bij de JumppaPomppa.
  3. Borst – De omtrek van de borst wordt gemeten op het breedste punt van de borst van de hond.
  4. Taille – De omtrek van de taille wordt gemeten achter de borst op het smalste punt van de hond.

Matentabel

Alle afmetingen zijn in centimeters (cm).

Maattabel Pomppa

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *