Pups en kauwen: Hij moet maar beter weten!

pups en kauwen header

Sommige mensen vinden dat een pup “beter zou moeten weten”, maar pups weten niet beter. Kauwen is een normaal onderdeel van de ontwikkeling, net zoals een peuter alles aan moet raken en dingen in zijn mond steekt.

Ouders weten dat peuters door een fase gaan waarbij het steken van de vingers in een stopcontact als heel leuk ervaren wordt. Je kan dan als ouder je kind volgen en op de handen slaan en roepen. Of, je kan van die plastic beschermers kopen die je in het stopcontact steekt, wetende dat in enkele maanden je kind deze fase voorbij is en geen interesse meer heeft in stopcontacten.

Het werkt hetzelfde bij pups. Het is veel makkelijker om je schoenen (en andere kauwbare dingen) op te bergen. Het mooie is dat als je je schoenen uit het zicht houdt dat je pup nooit zal leren dat het kauwen op schoenen leuk is. Eenmaal je pup voorbij het kauwstadium is kan je je schoenen laten staan zonder gevaar. Dus als je het op kan pakken en weg kan zetten, doe het dan! Op deze manier kan je nooit verdrietig zijn over verloren schoenen!

Alternatieven om te kauwen

Omdat honden van kauwen houden hebben ze iets nodig dat die behoefte vervult. Zorg daarom dat je veel alternatieven geeft naast je schoenen (deze staan aan de kant in de kast). Onze shop staat vol met materiaal geschikt voor een hondenmond. Verstrek dus kauwspeeltjes veelvuldig waar je pup verblijft. Het is verstandig om een voorraad speeltjes te onderhouden zodat je kan afwisselen en spel leuk blijft!

Interessante opties

Er zijn verschillende speeltjes om voer in te verstoppen op de markt. Tux en Toppl zijn fantastisch! Ze zijn gemaakt van gerecyled rubber, hol zodat je ze kan vullen met pindakaas, nat hondenvoer of andere lekkere snoepjes die erin passen. Speelgoed zoals de Treat MazeRumbl, Wobble Bowl zijn ontworpen om voer vast te houden en laten steeds iets vallen als je hond ermee speelt. Je kan zelfs de volledige maaltijd in een van deze speetjes geven. Bonus: je hond krijgt een mentale oefening terwijl hij zijn ontbijt op eet.

Supervisie! 

Is jouw hond een kleine tapijthaai, bijtend op alles in zijn bereik, laat hem dan niet uit je zicht! Als je niet direct op je pup kan letten, gebruik dan een bench of verklein zijn leefruimte. Elke keer dat je pup zijn kauwgedrag kan oefenen wordt dat gedrag meer en meer vastgelegd en wordt het moeilijker om dit in de toekomst te veranderen.

Kauwspeelgoed geschikt voor pups

Hieronder vind je een selectie van speelgoed dat geschikt is voor pups om op te kauwen.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *