Review Centerparcs Parc Sandur

Review Centerparcs Parc Sandur

In 2015 gingen we op vakantie bij Centerparcs Parc Sandur. Omdat door de Coronacrisis Nederland opnieuw ontdekt wordt vernieuw ik dit blogbericht. Toen gingen we met onze puberhond Jack en zoon Joey.

Graag wil ik een stukje schrijven over onze korte vakantie in het Centerparcs Parc Sandur. Wij zijn namelijk enorm gecharmeerd door hun uiterst hondvriendelijke benadering. We hebben al diverse parken van Centerparcs bezocht en hoewel elk park wel zijn charmes heeft springt Parc Sandur er qua hondvriendelijkheid er voor ons toch wel erg bovenuit!

Wij hebben een midweek vakantie mogen houden in dit park. In het pakje met de sleutels (elektronische pasjes) zat ook een briefje speciaal voor de hondeneigenaar.
Heel verrassend lazen we dat er een losloopgebied is op een onbebouwd eiland. Parc Sandur bestaat uit verschillende schiereilanden en een deel van het park is nog onbebouwd.

Vakantie Centerparcs Sandur review1
Welkomstbrief hondeneigenaar
Vakantie Centerparcs Sandur review13
Heerlijk wandelen op het park én in de omgeving van het park.

Uiteraard vinden zij het normaal dat de ontlasting van de hond opgeruimd wordt en zijn er de normale Centerparcs uitlaattereinen (lees: heel kleine stukjes afgezette zandbak). Maar hier hebben ze zelfs op verschillende plaatsen in het park hondenhaltes staan waar je gratis hondenpoepzakjes kan nemen!

Vakantie Centerparcs Sandur review12
Hondenhalte met vuilbak en gratis poepzakjes
Vakantie Centerparcs Sandur review11
Info gratis poepzakjes
Vakantie Centerparcs Sandur review10

Ook in het Centerparcs Parc Sandur centrum is je hond welkom en kan hij zelfs een eigen drinkbak krijgen als je er even wilt bijkomen van een flinke wandeling. Ook is het er niet zo tropisch warm als in andere centra van Centerparcs.

Wandelen kun je dus op het park heel mooi, maar ook de omgeving is prachtig! Het park ligt vlak aan de Grote Rietplas, bij goed weer kan je je hond zelfs laten zwemmen. Maar er ligt ook een bos niet ver van het park.

Indien je graag iets gerichter gaat wandelen kun je de GPS route nemen die Centerparcs heeft uitgezet maar ook voor de Geocachers liggen er voldoende schatten rondom het park. Maar ook in het park kan je je hond goed bezig houden.

Het park heeft volgens hun eigen waarderingssysteem slechts 3 vogeltjes. (edit: het aantal vogels geeft de aanwezige faciliteiten aan) Toch vinden wij dit niet geheel terecht. De huisjes zijn veel mooier en moderner dan in andere parken. Het verschil in de waardering ligt volgens ons dan ook vooral in de inrichting van het centrum. Het centrum is minder groot en minder aangekleed dan in andere parken. Ook het zwembad is geen echt Centerparcs zwembad.

Vakantie Centerparcs Sandur review5
Niet het typische Centerparcs huisje en de auto staat bij het huis.
Vakantie Centerparcs Sandur review4
Er zijn ook omheinde tuinen te boeken.

Volgens ons is het park wel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen of zonder kinderen. Zodra de kinderen wat groter worden is misschien een ander park leuker voor de kinderen. Maar Centerparcs Parc Sandur is een vrij jong park en werkt volop aan nieuwe dingen. Zo is de kinderboerderij nog maar pas opengegaan. We zijn benieuwd hoe het park zich gaat ontwikkelen.

Zeker voor een hondeneigenaar is dit een park wat er met kop en schouders bovenuit steekt wat mij betreft. Enige nadeel wellicht voor sommige hondeneigenaren is het veelvuldig aanwezig zijn van loslopende dieren op het park. Regelmatig lopen er ganzen of konijnen open en bloot. Heeft je hond veel jachtinstinct? Dan lijn je hem dus best aan!

Als de situatie het toe laat gaan we eind 2020 weer naar Centerparcs Parc Sandur, met een 6 jarige zoon én een 5 jarige hond. Ook mijn ouders gaan mee met hun 2 honden.

Heel veel vakantieplezier! Wil je graag goed voorbereid op vakantie? Check dan zeker mijn aanbevolen vakantieproducten!

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *