Welk onweerstaanbaar motivatiespeeltje moet ik kiezen?

Welk motivatiespeeltje moet ik kiezen?

Welk motivatiespeeltje bij jou én je hond past is erg afhankelijk van de voorkeuren van je hond en de manier waarop je het speeltje wilt gaan gebruiken.

Tug-E-Nuff is fabrikant van de beste motivatiespeeltjes en heeft daar ook veel varianten in. In bovenstaande video leg ik uit wat de grootste verschillen zijn.

Verschil schaap – konijn

Als hondenbezitter wil je natuurlijk het beste speeltje voor je trouwe viervoeter. Maar wist je dat het verschil tussen een speeltje van schapenvacht en konijnenvacht iets heel persoonlijks kan zijn voor je hond? De ene hond heeft duidelijk een voorkeur en de andere hond vindt beide variaties leuk!

Toch zijn er wel wat verschillen tussen de twee soorten vacht die belangrijk zijn om mee te nemen in je overweging voor het juiste speeltje.

Schapenvacht is voller en steviger dan de konijnenvacht en is daardoor beter geschikt voor de sterkere of zwaardere honden. Als je hond graag kauwt en bijt, is een speeltje van schapenvacht dus een goede keuze. Schapenvacht is ook beter bestand tegen slijtage en kan langer meegaan dan een speeltje van konijnenvacht.

De konijnenvacht heeft kortere haren en is daardoor iets minder prettig te hanteren als het nat wordt door het kwijl van de hond. Het speeltje kan dan wat glibberig worden en lastiger vast te houden zijn. Daarnaast verliest de konijnenvacht wat sneller haar dan de schapenvacht. Maar dat wil niet zeggen dat de interesse van je hond daardoor ook minder wordt.

Over het algemeen vinden de echte jachthonden zoals de windhonden of de spaniels een konijnenvacht leuker. Dit komt omdat de konijnenvacht het meest lijkt op de vacht van hun prooidieren. Voor deze honden kan een speeltje van konijnenvacht dus een leuke uitdaging zijn tijdens het spelen.

Het is dus belangrijk om te kijken naar de persoonlijkheid van je hond en zijn speelgedrag bij het kiezen van het juiste speeltje. Beide soorten vacht hebben hun voor- en nadelen, dus het is een kwestie van uitproberen en kijken wat het beste werkt voor jouw hond. Uiteindelijk draait het erom dat je hond zich vermaakt en plezier heeft tijdens het spelen!

Gebruik van het motivatiespeeltje

Om je hond te motiveren en te belonen voor zijn inzet tijdens het trainen, kan een motivatiespeeltje een goede uitkomst bieden. Een motivatiespeeltje werkt echt motiverend en is daardoor bij uitstek te gebruiken in je training voor diverse hondensporten zoals Agility, Hoopers, Obedience, Treibball, Jachttraining en nog veel meer.

Door middel van een motivatiespeeltje kan je hond gestimuleerd worden om bepaalde handelingen te verrichten of om sneller en beter te presteren. Het speeltje dient hierbij als beloning en kan de hond helpen om bepaalde oefeningen of commando’s beter te begrijpen en uit te voeren. Hierdoor wordt de training leuker en effectiever voor zowel de hond als de trainer.

Naast het gebruik van een motivatiespeeltje tijdens hondensporten, kan het speeltje ook van pas komen bij recreatief trainen of bij het opvoeden van je hond. Het is een ideaal middel om je hond te belonen voor gewenst gedrag en om hem te motiveren om nieuwe dingen te leren. Het is hierbij wel belangrijk om het gebruik van het speeltje af te wisselen met andere beloningen zoals voer, aaien of verbale bevestiging om de hond niet afhankelijk te maken van het speeltje als enige beloning.

Kortom, het gebruik van een motivatiespeeltje kan een waardevolle toevoeging zijn aan de training van je hond. Het kan helpen om de band tussen jou en je hond te versterken en om je hond gemotiveerd te houden tijdens het trainen. Of je nu aan hondensport doet of gewoon recreatief traint, een motivatiespeeltje kan zeker een verschil maken!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ;-).

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *