Help, ik ben zwanger en heb een hond!

zwanger hond header

Deze blog werd geschreven in 2014 toen ik zwanger was van mijn zoon Joey. Je leest de voorbereidingen die ik heb ondernomen om mijn hond voor te bereiden op de komst van een baby in huis.

Kathleen

Nu we inmiddels in de tweede helft van de zwangerschap zijn aangekomen betekent het voor mij tijd om Faith voor te bereiden op de komst van de baby.

Er komen met een baby veel nieuwe dingen in huis die allemaal een eigen geurtje hebben. Opeens staat er een box in de kamer en moet er gewandeld worden naast een kinderwagen. Als je hond hier allemaal nog aan moet wennen terwijl jij druk bent met je baby dan heb je de plank misgeslagen volgens mij.

Zoals ik al eerder verteld heb is Faith niet meer zo heel erg gezond en begint ze ook wat slechter te zien. Reden te meer dus om mooi op tijd te beginnen met de veranderingen. Inmiddels heeft de box bij ons een plaatsje gekregen in de woonkamer. Deze staat op de plaats waar eigenlijk Faith haar stretcher stond om op te slapen. Faith haar stretcher is dus verhuisd naar een ander plaatsje. Ze heeft hier gelukkig geen moeite mee en lijkt het zelfs beter te vinden aangezien ze nu lekker naar buiten kan kijken terwijl ze comfortabel zit. Ook hebben we inmiddels een mobiel bij de box die al regelmatig een liedje speelt.

Ook is er al wat speelgoed in huis gekomen dat we gekregen hebben. Faith heeft hier uitgebreid aan mogen ruiken en we hebben de geluidjes laten horen die al deze nieuwe dingen kunnen maken. We herhalen dit regelmatig. Hier zit een extra uitdaging voor Faith aangezien ze altijd al een voorkeur gehad heeft voor zacht speelgoed en het babyspeelgoed is ook zacht uiteraard.

Daarnaast hebben we ondertussen de kinderwagen ook binnen gekregen en zijn we gestart met korte wandelingen in de tuin met Faith ernaast en twee pakken suiker in de kinderwagen (vanwege het gewicht van de baby). Dit is toch wel heel apart voor haar, maar ook hier gaat het heel goed. De manier om de lijn vast te houden is voor mij toch wel heel erg wennen aangezien ik altijd met twee handen haar lijn vast had. Nu is dit echter te lastig dus heb ik haar lijn nog in één hand vast.

De babykamer is boven en Faith komt nooit boven maar als jouw hond wel boven zou komen is het dus ook tijd om te beslissen wat je hier mee wilt. Als je de hond hier niet binnen wilt als de baby er is, moet je nu dus ook hier mee beginnen.

Zo bereiden we Faith langzaam maar zeker voor op de komende veranderingen medio mei. Vooralsnog gaat dit zonder problemen en we verwachten dan ook zeker geen problemen straks.

 

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *