Hoeveel schapenvet mag een hond?

schapenvet hoeveel header

Schapenvet heeft veel voordelen voor je hond, als je daar graag meer over wilt lezen dan raad ik deze blog daarover aan. Ben je overtuigd van de voordelen maar wil je graag weten hoeveel schapenvet je hond precies mag hebben? Lees dan verder!

Vloeibaar of bonbon?

Om een goed advies te kunnen geven is het belangrijk om eerst de keuze te maken tussen vloeibaar of vast schapenvet.

Het verschil zit hem met name in de toediening. De vloeibare variant pomp je over de voeding heen en de bonbon geef je de hond als een snoepje.

De schapenvet bonbons zijn vaak gecombineerd met andere nuttige bestanddelen zoals knoflook, zalmolie, pens en zeewier maar ook extra ondersteuning voor de gewrichten is mogelijk. Je kan je hond dus een perfect passende bonbon geven.

Het vloeibaar schapenvet is gecombineerd met zonnebloemolie en zalmolie waardoor ook omega 3, 6 en 9 vetzuren beschikbaar zijn voor de hond die weer een positief effect hebben op de gewrichten en de hersenfunctie.

Dosering vloeibaar schapenvet

Als je net start met vloeibaar schapenvet dan geef je je hond 5ml (= 1 theelepel) per 20kg lichaamsgewicht. Daarna ga je over naar 15ml per dag (= 3 theelepels) per 20kg lichaamsgewicht.

Rekenvoorbeeld hond 30kg:

Startdosering is dan 7,5ml (= 1,5 theelepel) per dag, als je dit verdeeld over 2 maaltijden kom je op 3,75ml per maaltijd.

Onderhoudsdosering is dan 22,5ml (= 4,5 theelepels) per dag, verdeel je dit over 2 maaltijden dan kom je op 11,25ml (= 2,25 theelepels) per maaltijd.

Dosering schapenvet bonbons

De bonbons zijn verkrijgbaar in mini en maxi varianten. De mini varianten hebben per dag een minimale dosering van 1 bonbon per 10kg lichaamsgewicht en een maximale dosering van 4 bonbons per 10kg.

De maxi varianten hebben per dag een minimale dosering van 1 bonbon per 20kg lichaamsgewicht en een maximale dosering van 4 bonbons per 20kg.

Aangeraden wordt om te starten met een halve dosering.

Rekenvoorbeeld hond 30kg:

Startdosering: minimaal 1,5 mini bonbon en maximaal 2 maxi bonbons per dag.

Onderhoudsdosering: minimaal 1,5 maxi bonbon en maximaal 6 maxi bonbons per dag.

Het is aan te raden om bij een hond van deze gewichtsklasse direct te starten met de maxi bonbons, dit is op de lange termijn de meest voordelige optie.

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *