Spelen met je hond

Spelen met je hond

Er zijn verschillende manieren om met je hond te spelen: met voedsel, speelgoed en fysieke interactie.

Goed spelen

Goed spel moet je niet beoordelen op de technieken die gebruikt worden; alle soorten spel kunnen nuttig zijn. Goed spel moet je beoordelen op het plezier dat je creert tussen jouw en je hond. Als specifieke technieken energie, toewijding, enthousiasme en ontspanning creeren dan zijn dat de juiste technieken voor jou en je hond.

Waardering

Spelen met je hond geeft je een andere manier om je hond te waarderen. Het zal je helpen om dezelfde dingen met je hond te doen dat mensen met elkaar doen (spellen spelen, voedsel delen en persoonlijke interactie). Het brengt de relatie met je hond naar een heel ander niveau.

Moet je spelen?

Moet je echt met je hond spelen? Nee, maar je zorgt wel dat je opties gelimiteerd worden als je niet gebruik maakt van de vele vormen van spel die beschikbaar zijn. Spel kan je training verbeteren op manieren die je nooit kon voorstellen.

Spelvaardigheden

Hoe meer spelvaardighden je ontwikkeld, hoe groter je kansen zijn dat je een training kunt opstellen die zowel voor jou en je hond plezierig zijn. Elk type spel kan verschillende voordelen hebben voor je training en je relatie en daarom is het waard om er aandacht aan te geven.

Lees hier over de verschillende vormen van spel

Waarom spelen met voer en je hond?

Spelen met speelgoed

Persoonlijk spel

 

Mis geen enkele blog!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *